Mandonguilles amb Sípia

Mandonguilles amb Sípia

Aquesta recepta super clàssica de mandonguilles amb sípia és un xic diferent de les de tota la vida. Té tres tipus de carns, dos brous i un sofregit més treballat. Recepta de quan vaig fer un curs de cuina a la Hofmann.

Ingredients:

 

  • 200 gr de carn magra de porc picada
  • 200 gr de vedella picada i 200 de papada
  • molla de pa sucada amb llet
  • Julivert i all picat
  • un xic de brandy i de vi ranci
  • 1 ou, sal i pebre
  • 1 pebrot verd i 1 vermell i 1 ceba
  •  tomàquet concentrat
  • un BG (llorer, farigola, fonoll sec)
  • mig litre de brou de peix i mig de pollastre

 

Pas a Pas de la recepta de Mandonguilles amb sípia:

  1.  Juntem els tres tipus de carn amb el pa sucat amb llet, els licors, el julivert, l´all, l´ou, la sal i el pebre i ho deixem reposar uns vint minuts a la nevera
  2. Mentrestant podem començar tallant la sípia a daus més o menys regulars i la daurant-la a consciència, una bona estona, sense presses i amb el foc mitjà.
  3. Afegim la ceba i seguim daurant (amb la sípia inclosa) i quan la ceba tingui un bon color afegim els pebrots, tallats a daus però que no siguin petits.
  4. Deixem coure a foc lent, remenant de tan en quan.
  5. Donem doncs forma a les mandonguilles i les fregim en una cassola apart. Les reservem.
  6. Tornem al guisat de sípia i hi afegim el tomàquet concentrat…
  7. Quan aquest comenci a estar sec, de fet ben sec, mullem amb un raig de brandy, deixem evaporar l´alcohol, hi posem el BG i mullem amb els dos tipus de brou.
  8. Moment de posar-hi les mandonguilles i que cogui tot junt uns quinze minuts.
  9. Destriar les mandonguilles i la sípia de tota la resta, colar el brou ben colat i reduit una mica el que en surti.
  10. Afegim la picada, seguim reduint si fa falta, incorporem les mandonguilles i la sípia i si cal deixem coure uns minuts més a fi d´aconseguir la textura ideal de salsa.
  11. I ja només ens quedarà emplatar-ho…
  12. Amb aquesta recepta us recomano un vi blanc molt especial de la zona francesa del Jura. Té conexions amb Jerez, ja que es cria amb vel de flor, i a nivell gustatiu crec que lliga força bé amb el gust d´aquestes mandonguilles amb sípia.
  13. I us adjuntem un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

 

 

0 comentaris a ;ldquo;Mandonguilles amb Sípia;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *