Mandonguilles amb Sípia

Quan vaig veure que al curs de la Hofmann faríem “mandonguilles amb sípia” he de confessar que ho vaig trobar excessiu, però he de recordar les paraules del “chef” del primer dia de classe: “olvidaros de todo lo que habéis aprendido por vuestra cuenta, aquí empezais de zero de nuevo”.

I bé, doncs amb aquest esperit vaig encarar la classe del dia en què vam fer aquest clàssic etern, i he de confessar que sí que em va aportar alguna cosa de nou (la paciència en coure la sípia fins que realment estigués cuita de veritat, el fet de fer-ho amb dos brous…), i que el dia que ho vaig fer a casa vaig dir que mai m’havien quedat tan bé unes mandonguilles amb sípia.

 

Ingredients:

 

  • 100 gr de carn magra de porc picada
  • 100 gr de cansalada picada o papada
  • 150 gr de vedella picada
  • molla de pa sucada amb llet
  • Julivert picat
  • 1 dent d´all
  • un xic de brandy i d´oporto
  • 1 ou
  • sal, pebre
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba grossa
  • 200 gr de tomàquet concentrat
  • un BG (llorer, farigola, fonoll sec)
  • mig litre de brou de peix
  • mig litre de brou de pollastre

Picada (nyora, el coral de la sípia, uns brins de safrà, ametlles torrades, avellanes, pinyns, una mica de xocolata, oli, aigua, julivert)

 

Pas a Pas de la recepta de Mandonguilles amb sípia:

 

  1. Començarem tallant la sípia a daus més o menys regulars i la daurem a consciència, una bona estona, sense presses i amb el foc mitjà.
  2. Afegim la ceba i seguim daurant (amb la sípia inclosa) i quan la ceba tingui un bon color afegim els pebrots, tallats a daus però que no siguin petits.
  3. Deixem coure a foc lent, remenant de tan en quan.
  4. Aprofitem per fer les mandonguilles, ja que prèviament (de fet aquest pas seria el primer de la recepta) hem juntat els tres tipus de carn amb el pa sucat amb llet, els licors, el julivert, l´all, l´ou, la sal i el pebre i ho hem deixat reposar una estona.
  5. Donem doncs forma a les mandonguilles i les fregim en una cassola apart. Les reservem. Tornem al guisat de sípia i hi afegim un gra d´all tallat a làmines i el tomàquet.
  6. Quan aquest comenci a estar sec, de fet ben sec, mullem amb un raig de brandy, deixem evaporar l´alcohol, hi posem el BG i mullem amb els dos tipus de brou.
  7. Moment de posar-hi les mandonguilles i que cogui tot junt uns quinze minuts.
  8. Destriar les mandonguilles i la sípia de tota la resta, colar el brou ben colat i reduit una mica el que en surti.
  9. Afegim la picada, seguim reduint si fa falta, incorporem les mandonguilles i la sípia i si cal deixem coure uns minuts més a fi d´aconseguir la textura ideal de salsa.

 


Vols tastar altres receptes de mandonguilles amb sípia?

VEURE RECEPTES DE MANDONGUILLES


 

Xarxes Socials de Booonissim:

Instagram

Facebook

Twitter

Connecta amb nosaltres i comenta que et semblen les mandonguilles amb sípia!


 

Plat final i presentació de les mandonguilles amb sípia.

0 thoughts on “Mandonguilles amb Sípia”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *