No entenc com mai havia fet aquesta recepta o alguna similar amb la falera que tinc pel bacallà i la meva passió per les mandonguilles. Suposo que era posar-s´hi…
Ingredients (4 px):
400 gr de bacallà esqueixat
1 ou
2 branques de julivert
3 dents d´all
molla de pa sucat amb llet
picada: avellanes, all, safrà, vi ranci
farina
sal i pebre
250 ml de brou de peix
Escaldem els retalls de bacallà amb aigua calenta…bé, aquest pas no sé si el tornaria a fer, ja que el bacallà perdrà molt volum. Per contra serà més manejable, i naturalment el gust final serà diferent, malgrat que més tard fregirem primer les mandonguilles i després els hi farem fer la xup xup amb la salsa. Bé, una vegada refredat l´esmicolem i el barregem amb l´ou, l´all i el julivert ben picats i la molla de pa amb llet. Ah, i molt probablement necessitareu pa ratllat per acabar de fer les mandonguilles, que anireu enfarinat i tot seguit fregint, però només a fi que es facin una mica. Les feu coure amb el brou de peix, i afegiu la picada i en uns minuts tindreu unes mandonguilles boníssimes!!!