Aquesta recepta de mandonguilles de peix és super fàcil, ràpida i econòmica. Un plat que sorprèn i et fa pensar com és que no l´havies fet abans. Diria que la recepta és del mític “1080 recetas de cocina” de la Simone Ortega.
Ingredients:
- 1/2 kilo de lluç (congelat, cap problema…)
- molla de pa, uns 125 grams
- 1 vas de llet calenta
- 1 dent d´all
- 1 cullerada de julivert picat
- 1 ou
- farina
- una ceba
- brou de peix
- oli,
- sal
Com fer la recepta de les mandonguilles de peix:
- Partim de la base que ja tenim un brou de peix fet. Si no és així i heu comprat lluç fresc podeu aprofitar el cap i les espines per fer un brou express, amb una ceba i una pastanaga, vint minuts.
- Començarem fent el lluç, que nosaltres l´hem comprat congelat. El posem en un cassó amb llet, ja descongelat, i quan comencin a sortir bombolletes el retirem i el colem. Part d´aquesta llet l´utilitzarem per remullar molla de pa.
- Barregem els ingredients de les mandonguilles: julivert picat, all picadíssim, una mica de pa ratllat, el rovell d´un ou i el lluç esmicolat.
- Donem forma a les mandonguilles, les enfarinem i les fregim lleugerament, deixant-les crues per dintre.
- Comencem a fer la salsa, bé, la part del sofregit de ceba podeu fer-ho al principi de tot potser. Quan ja el tinguem apunt hi posem una cullerada de farina, barregem bé i en un parell de minuts mullem amb el brou de peix. Ho deixem coure entre deu i quinze minuts.
- Colem la salsa, la tornem a posar a la paella i acabem de coure les mandonguilles en un xup xup tranquil durant uns deu minuts màxim.
- I ja només ens quedarà emplatar-ho…
- Amb aquest plat podeu obrir una ampolla d´un vi blanc fet majoritàriament amb macabeu super especial. Es diu “Manda huevos” i vé de Calatayud, de la mà de Norrel Robertson.
Aquí us deixo un link al nostre canal de Youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:
Reblogged this on Celler-Adocse.