Un plat senzillament espectacular, de diumenge, per fer amb convidats, siguin els que siguin, un veritable festival.
Ingredients:
750 gr de carn picada de xai, 1/2 quilo d´escalunyes, de cebes de Figueres
60 gr de nabius, una culleradeta de canyella i de pebre de jamaica, 3 dents d´all, 200 ml de vi blanc, 1/2 litre de brou de pollastre, llorer i farigola, 100 gr de figues seques, 1 iogur grec, una barreja de menta, cilantre i anet picats,s al i pebre, julivert, 1 ou, farina
Per fer les mandonguilles utilitzarem, apart de la carn, les cebes de Figueres ben picades, els nabius també picadets, les espècies, el julivert, l´ou, sal i pebre. Un cop fetes les enfarinem i fregim lleugerament. Reservem.
A la cassola on volem coure les mandonguilles amb el brou saltegem les escalunyes, partides per la meitat a lo llarg, i mullem amb el vi. Quan hagi reduit hi afegim les mandonguilles, mullem amb el brou i incorporem les figues, el llorer, la farigola, sal i pebre i quan bulli baixem el foc, tapem i dexem coure mitja horeta. destqpem i continuem la cocció un mínim de mitja hora més, potser tres quarts, fins que la salsa s´hagi reduït. Abans de servir hi afegim el iogur i les herbes, barregem i servim. Espectacular és poc. Ah, recomano molt barrejar el iogurt abans de servir-ho, a la foto no ho havia fet encara i val molt la pena, acaba de lligar del tot la salsa.