Les mandonguilles de xai i albergínia són un dels millors descobriments que hem fet a casa en els darrers anys. Diria que la recepta la vaig veure per primera vegada a El Comidista.
Ingredients:
- 400 gr de carn de xai picada
- 1 albergínia grossa
- 1 rovell d´ou
- 1 ceba
- 1 dent d´all escalivat
- julivert/ciboulet picat a discreció
- pa ratllat
- farina
- sal
- pebre
- oli
- 1 iogurt tipus grec
- salsa de tomàquet
Com fer les mandonguilles de xai i albergínia:
- Necessitem marinar la carn amb l´albergínia, però es clar, primer hem de coure-la, així que les farem al forn amb el gratinador. Heu d´estar al lloro per anar-les girant, ja que sinó es cremarien.
- Mentrestant el que sí podem anar fent és la salsa de tomàquet, amb un bon sofregit de ceba, si es que no la teníem feta.
- I també podem anar saltejant els xampinyons i bullint arròs que utilitzarem per acompanyar les mandonguilles, fet totalment opcional, naturalment.
- Un cop feta l´albergínia la posarem en un colador perquè deixi anar els seus sucs, no ens interessen de cara a les mandonguilles, durant uns deu o quinze minuts.
- Barregem l´albergínia amb la carn de xai, un rovell d´ou, un gra d´all escalivat, una mica de julivert o de coiboulet picat, una mica de pa ratllat, sal i pebre. Ho filmem a pell i ho guardem a la nevera un mínim de mitja hora i un màxim de dues.
- Donem forma a les mandonguilles, les enfarinem i les fregim lleugerament, deixant-les un xic crues per dintre per donar-lis un toc de forn al final. Podeu fer-ho o no, com vulgueu.
- Preparem una salsa de iogurt molt senzilla amb sal, pebre i un xic de suc de llimona…i utilitzant les varilles per donar-li una textura de salsa.
- Emplatem amb la salsa de iogurt per sobre de les mandonguilles acompanyades d´arròs blanc saltejat amb xampinyons i salsa de tomàquet.
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:
Reblogged this on Celler-Adocse.