Mandonguilles de xai i albergínia

Mandonguilles de xai i albergínia

Les mandonguilles de xai i albergínia són un dels millors descobriments que hem fet a casa en els darrers anys. Diria que la recepta la vaig veure per primera vegada a El Comidista.

 

Ingredients:

  • 400 gr de carn de xai  picada
  • 1 albergínia grossa
  • 1 rovell d´ou
  • 1 ceba
  • 1 dent d´all escalivat
  • julivert/ciboulet picat a discreció
  • pa ratllat
  • farina
  • sal
  • pebre
  • oli
  • 1 iogurt tipus  grec
  • salsa de tomàquet

Com fer les mandonguilles de xai i albergínia:

  1. Necessitem marinar la carn amb l´albergínia, però es clar, primer hem de coure-la, així que les farem al forn amb el gratinador. Heu d´estar al lloro per anar-les girant, ja que sinó es cremarien.
  2. Mentrestant el que sí podem anar fent és la salsa de tomàquet, amb un bon sofregit de ceba, si es que no la teníem feta. 
  3. I també podem anar saltejant els xampinyons i bullint arròs que utilitzarem per acompanyar les mandonguilles, fet totalment opcional, naturalment.
  4. Un cop feta l´albergínia la posarem en un colador perquè deixi anar els seus sucs, no ens interessen de cara a les mandonguilles, durant uns deu o quinze minuts.
  5. Barregem l´albergínia amb la carn de xai, un rovell d´ou, un gra d´all escalivat, una mica de julivert o de coiboulet picat, una mica de pa ratllat, sal i pebre. Ho filmem a pell i ho guardem a la nevera un mínim de mitja hora i un màxim de dues.
  6. Donem forma a les mandonguilles, les enfarinem i les fregim lleugerament, deixant-les un xic crues per dintre per donar-lis un toc de forn al final. Podeu fer-ho o no, com vulgueu.
  7. Preparem una salsa de iogurt molt senzilla amb sal, pebre i un xic de suc de llimona…i utilitzant les varilles per donar-li una textura de salsa.
  8. Emplatem amb la salsa de iogurt per sobre de les mandonguilles acompanyades d´arròs blanc saltejat amb xampinyons i salsa de tomàquet.
  9. Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

0 thoughts on “Mandonguilles de xai i albergínia”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *