Minestrone napolitana

Minestrone napolitana

Monumental sopa, Minestrone napolitana, de verdures amb un toc carnívor (el bacon) que, si voleu, podeu obviar i convertir-la en un menjar vegà. Jola vaig millorar (o pervertir!) posant-hi una mica de brou de pollastre però ja us dic que no és necessari, el brou que es fa de bullir tots els seus ingredients ja converteixen aquesta sopa en un “must” de la tardor i l´hivern!

 

Ingredients:

  • 1 pebrot groc,
  • 100gr de bacon,
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga,
  • 1 dent d´all,
  • 3 tomàquets de pera
  • 1 patata,
  • 100gr de faves o favetes (per mi, prescindible)
  • 1 carbassó grosset,
  • 1 alberginia,
  • uns quants pèsols
  • 1/2 col mitjaneta,
  • 50 gr de galets petits
  • alfàbrega,
  • sal i pebre,
  • parmesà ratllat

 

Com fer la recepta de la sopa minestrone napolitana:

Mentre poseu a sofregir la ceba amb el bacon, l´all i la pastanaga aneu escalfant el forn, posició grill, per fer-hi el pebrot.

Uns deu minuts més tard aneu posant la resta d´ingredients a l´olla: patates, col i tomàquets (sense pell ni llavors, a daus) i més endavant, com uns deu minuts llargs, l´albergínia, el carbassó i el pebrot groc, ja escalivat.

M´he saltat un pas important…l´aigua…després de les patates i abans del carbassó. Finalment la pasta de sopa, que jo en aquest cas, llicencia de la casa, vaig coure apart amb brou de gallina (perquè casualment n´estava preparant), i en tenir-la cuita la vaig incorporar a l´olla grossa on tots els seus ingredients (tallats a daus, si pot ser) ja estaven a punt.

Com que anava una mica justa de brou n´hi vaig afegir (del de gallina), però podeu posar-hi més aigua sense problema. No us oblideu de salpebrar-ho i finalment de posar-hi formatge ratllat, grana padano o parmesà, que li acabarà de donar el toc final. Els pèsols i les faves, a mitja coció, tot i que jo vaig posar-hi favetes i no em va acabar de quadrar el cercle. Malgrat això, gran sopa.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *