Mongeta tendra al curry

Mongeta tendra al curry

Aquesta recepta de mongeta tendra al curry és molt més que una senzilla verdura amb espècies. De fet porta tofu i fideus d´arròs, lo que la converteix en un super plat únic vegà senzillament fabulós.

 

Ingredients:

  • 100 gr de fideus plans d´arròs
  • 100 gr de mongeta tendra
  • 35 gr de soja germinada
  • 2 escalunyes
  • un tros de lemon grass
  • 100 gr de tofu japonés
  • 1/2 cullerada de pasta de curry vermell
  • el suc de mitja llima
  • 250 ml de llet de coco
  • 1/2 manat sencer de cilantre
  • un tros de gingebre fresc
  • 2 grans d´all
  • oli d´oliva
  • farina de blat de moro o normal
  • salsa de soja

Com fer la recepta de la mongeta tendra al curry:

  1. Posem aigua a bullir per coure els fideus per una banda i la mongeta tendra per l´altra. Els fideus trigaran tot just quatre minuts, i llavors els hem de refredar i reservar. La mongeta una mica més, però convé deixar-la al dente.
  2. Marinem amb salsa de soja el tofu tallat a daus.
  3. Juntem al pot de la termomix tots els ingredients de la pasta d´espècies: el cilantre amb les tiges incloses, el lemon grass tallat, les escalunyes, el gingebre, oli i una mica de pasta de curry vermella. Triturem al màxim, ens pot costar una mica ja que la tija del lemon grass és durilla…
  4. Sofregim la pasta d´espècies durant uns deu minuts, potser una mica més.
  5. Escaldem els brots de soja uns dos minuts i tot seguit els refredem per tallar la cocció.
  6. Mullem amb la llet de coco la pasta d´espècies i fem que faci la xup xup durant uns deu minuts. Si veiem que ens queda massa espès hi afegim més llet. Hi podeu afegir, també, suc de llima, que refrescarà i molt la salsa.
  7. Fregim amb l´oli ben calent els daus de tofu arrabossats, si en teniu, amb farina de flat de moro. Utilitzeu, però, la que tingueu a casa, no cal anar a comprar la que jo he utilitzat.
  8. Juntem a la paella on tenim la salsa els fideus, la mongeta tendra i els brots de soja. Ho remenem bé tot escalfant els ingredients.
  9. I ho servim amb els daus de tofu per sobre. Un super plat vegà d´alt nivell, el vam gaudir molt.
  10. Per acompanyar el plat us recomano un vi blanc fantàstic d´Aragó, de Bodegas Frontonio, un macabeu del 2019 super interessant: Microcósmico.
  11. I us deixo el link al nostre canal de youtube per si voleu veure el video de la recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *