Aquest postre, super bo, també es podria dir “pudding” de poma…bé, no exactament perquè no porta ou, concretament no duu rovells però sí clares. Crec que és una molt bona opció, amb l´afegit/inconvenient que t´has de currar unes “natilles”…o una crema anglesa, que per a fer de salsa ja va bé…
Ingredients (6 px):
6 pomes
4 cullerades soperes de sucre
2 cullerades soperes de rom
4 clares
caramel: 3 cullerades soperes de sucre, 2 d´aigua
natilles (veure recepta nº95)
Primer hem de fer una compota de poma. Les pelem, tallem i posem en un cassó amb el sucre. No és imprescindible, això sí, farà que el postre sigui més dolç. Quan estan ben tovetes, quasi totalment desfetes, es barregen amb les clares muntades a punt de neu (poseu-hi un xic de sal) i dues cullerades de rom (jo només en vaig posar una…pels nens…potser no calia) i es posen a dins del motllo que anirà al forn, motllo on prèviament hi hem tirat el caramel (s´ha de posar en un cassó les 3 cullerades de sucre i les dues d´aigua i amb paciència esperar que es desfaci bé i vagi agafant el color…de caramel!) a sota i si podeu a les bandes. Ho coueu al “bany maria” una hora a uns 180 graus, el deixeu refredar a dins del mateix recipient, ho bolqueu i hi poseu les natilles (o la crema anglesa, que a mi la consistència de les natilles em va fer pensar més en això que no pas en les pròpies natilles) per sobre. O en una salsera a part i que cadascú se´n posi el que vulguin.
Molt bo!