Nyoquis amb salsitxes

Nyoquis amb salsitxes

M´encanta aquesta recepta de nyoquis amb salsitxes. De fet, m´agraden totes les receptes amb aquestes fantàstiques boletes de patata lleugerament xafades, són delicioses. Porta la seva feina fer-les, però si opteu per utilitzar la mangia pastissera per donar-lis forma us estalviareu força temps.

 

Ingredients:

  • 50o gr de patata kennebec o similar
  • 80 gr de farina
  • 2 rovells d´ou
  • 100 gr de parmesà ratllat
  • 8 salsitxes de porc
  • 1 llauna de tomàquet triturat
  • 1 ceba
  • sal
  • pebre

Com fer la recepta dels nyoquis amb salsitxes:

  1. Us podeu organitzar com vulgueu, però jo començaria fent el sofregit de ceba i tomàquet, base de la salsa amb salsitxes, i després els nyoquis…tot i que de fet el millor es fer-ho més o menys a la vegada. Mentre es va fent la ceba podeu bullir les patates, mentre es fa el tomàquet barregeu tots els ingredients de la massa dels nyoquis i els poseu a la màniga pastissera…
  2. Començarem doncs per fer un bon sofregit de ceba. Vint minuts més tard hi afegiu el tomàquet triturat i ho deixeu coure a foc lent uns vint minuts més. Mentrestant podeu anar fent les salsitxes a la planxa…
  3. I quan estigui fetes les talleu a trossets i les incorporeu al sofregit de tomàquet, que no li anirà malament tenir les salsitxes a dins per acabar d´amorosir-se.
  4. Mentrestant heu posat les patates a coure a la vaporera….
  5. Quan sigui cuites, aproximadament entre deu i quinze minuts com a màxim, les barregeu amb la resta d´ingredients de la massa dels nyquis: ous, sal, pebre i parmesà ratllat, 50 gr aprox.
  6. Ho poseu dins de la màniga pastissera i procediu a fer una mena de tubs que després tallareu de la mida de mig dit aprox.
  7. Per coure els nyoquis només els heu de posar a l´aigua quan bulli i, en tornar a la superfície ja els tindreu apunt.
  8. Llavors els poseu a la paella on heu feu el sofregit de tomàquet i salsitxes i feu que faci una mica la xup xup un parell o tres de minuts.
  9. Emplateu i serviu amb pebre negre per sobre i parmesà ratllat.
  10. Amb aquest plat a mi em ve de gust obrir un bon vi italià, amb solera, categoria i classe. Poques coses tan bones com un bon Brunello di Montalcino! Aquest “Il Poggione 2013” en concret sempre m´ha agradat molt…
  11. Us adjunto el link al nostre cana de youtube per si voleu veure el video de la recepta:
Tags:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *