M´encanta aquesta recepta de nyoquis amb salsitxes. De fet, m´agraden totes les receptes amb aquestes fantàstiques boletes de patata lleugerament xafades, són delicioses. Porta la seva feina fer-les, però si opteu per utilitzar la mangia pastissera per donar-lis forma us estalviareu força temps.
Ingredients:
- 50o gr de patata kennebec o similar
- 80 gr de farina
- 2 rovells d´ou
- 100 gr de parmesà ratllat
- 8 salsitxes de porc
- 1 llauna de tomàquet triturat
- 1 ceba
- sal
- pebre
Com fer la recepta dels nyoquis amb salsitxes:
- Us podeu organitzar com vulgueu, però jo començaria fent el sofregit de ceba i tomàquet, base de la salsa amb salsitxes, i després els nyoquis…tot i que de fet el millor es fer-ho més o menys a la vegada. Mentre es va fent la ceba podeu bullir les patates, mentre es fa el tomàquet barregeu tots els ingredients de la massa dels nyoquis i els poseu a la màniga pastissera…
- Començarem doncs per fer un bon sofregit de ceba. Vint minuts més tard hi afegiu el tomàquet triturat i ho deixeu coure a foc lent uns vint minuts més. Mentrestant podeu anar fent les salsitxes a la planxa…
- I quan estigui fetes les talleu a trossets i les incorporeu al sofregit de tomàquet, que no li anirà malament tenir les salsitxes a dins per acabar d´amorosir-se.
- Mentrestant heu posat les patates a coure a la vaporera….
- Quan sigui cuites, aproximadament entre deu i quinze minuts com a màxim, les barregeu amb la resta d´ingredients de la massa dels nyquis: ous, sal, pebre i parmesà ratllat, 50 gr aprox.
- Ho poseu dins de la màniga pastissera i procediu a fer una mena de tubs que després tallareu de la mida de mig dit aprox.
- Per coure els nyoquis només els heu de posar a l´aigua quan bulli i, en tornar a la superfície ja els tindreu apunt.
- Llavors els poseu a la paella on heu feu el sofregit de tomàquet i salsitxes i feu que faci una mica la xup xup un parell o tres de minuts.
- Emplateu i serviu amb pebre negre per sobre i parmesà ratllat.
- Amb aquest plat a mi em ve de gust obrir un bon vi italià, amb solera, categoria i classe. Poques coses tan bones com un bon Brunello di Montalcino! Aquest “Il Poggione 2013” en concret sempre m´ha agradat molt…
- Us adjunto el link al nostre cana de youtube per si voleu veure el video de la recepta: