Orada amb api i salsa avgolemono

Fàcil i espectacular recepta, de veritat. La combinació d´api i ceba vermella amb una salsa d´ou i llimona que es lliga amb l´escalfor del plat quan surt del forn és senzillament deliciosa, una (altra) bona descoberta!

Ingredients:

2 Orades

2 branques d´api

1 ceba vermella grossa

1 api-rave (o un altre api normal)

3 ous

3 llimones

sal, pebre

Fregim o potser millor fem a la planxa les orades, mentre en una cassola que pugui anar al forn sofregim la ceba vermella, l´api-rave tallat a dauets, el tronc de l´api tallat a trossos petits (podeu posar les dues darreres verdures o només una de les dues) i les fulles d´api. Deixem que totes les verdures s´estovin i quan els talls d´api o de api-rave estiguin cuits hi afegim les orades (que els hi ha de faltar un punt de cocció, d´altra manera us quedarien un xic massa cuites). Tapem uns minuts, foc lent, i batem els ous juntament amb el suc de llimona, sal i pebre. Tirem la barreja a sobre de les orades i les verdures, donem uns “meneitos” a la cassola amb les mans, unes voltes però amb les mans, fent que tots els ingredients de la cassola s´integrin. I veureu com la salsa es lliga, es fa més espessa. Moment de retirar-ho del foc i servir-ho, està boníssim!

IMG_4127

Deixa un comentari