Ous purgatori

Ous purgatori

A vegades les receptes duen uns noms ben curiosos, com per exemple aquesta, una recepta d´uns ous al plat amb una base de patata tallada fina i unes carxofes amb salsa de tomàquet que si us agrada hauria de tenir un punt picant. Això sí, el dia que uns ous al plat em surtin amb el rovell cru o perfectament “sucable” faré una festa, je je, ja que tot i que vaig poder sucar una mica la cosa no va acabar de quedar com hagués volgut!

Ingredients (2 px):

2 ous

4 carxofes

una patata grossa

una llauna petita de tomàquet sencer o triturat

una culleradera de tàperes (les vaig posar, però crec que no són necessàries)

1 ceba

1 gra d´all

1 culleradeta de farigola

1 culleradeta d´alfàbrega picada

1 bitxo

1/2 llimona (el suc)

sal, pebre, oli

Començarem pelant la patata i tallant-la a rodanxes primes. Posem aigua al foc i quan bulli hi tirem les patates, deixant-les només tres minuts. Les reservem. Mentrestant fem un sofregit amb la ceba, hi afegim l´all i tot seguit les carxofes tallades a octaus (les haurem tingut remullades amb aigua i suc de llimona a fi que no s´ennegreixin), deixem coure un parell de minuts i finalment hi posem el tomàquet, que pot ser sencer o triturat, en tot cas la recepta sempre parla de tomàquet de llauna. Deixem coure tapat i a foc lent uns quinze minuts, temps que aprofitarem per posar les patates en una cassola que pugui anar al forn, les embadurdem amb oli i les enfornem durant uns deu minuts a 180 graus. Si passat aquest temps no estan les podem deixar una miqueta més. Finalment posem les carxofes amb tomàquet a sobre de les patates i fem una mena de clotet on hi posarem els ous. Tapem la cassola amb paper d´alumini i ho tornem a posar al forn entre deu i quinze minuts, mirant que el rovell no es faci gaire però que la clara qualli. Jo ho vaig deixar quinze minuts i el rovell estava força fet, tot i que una mica sí que vaig poder sucar-hi pa! Boníssim, per cert, i si queda cruet el rovell encara deu ser més bo!

0 comentaris a ;ldquo;Ous purgatori;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *