Pa de pessic de sèmola, coco i melmelada de taronja

Els postres i pastissos no són la meva especialitat, precisament, però de tan en quan m´agrada fer-ne, i més si tenen el resultat tan satisfactori com el d´aquesta recepta!

Ingredients:

120 ml de suc de taronja, 80 gr de melmelada de taronja, 90 ml d´oli d´oliva de Menorca “Morvedra”

2 ous, ratlladura d´una taronja, 35 gr de sucre glass, 35 gr de coco ratllat

45 gr de farina, 90 gr de sèmola, 1 cullerada d´ametlla en pols

1 culleradeta de llevat químic,

Almívar: 100 gr de sucre glass, 70 ml d´aigua, 1 cullerada d´aigua d´azahar

 

Escalfem el forn a 180 gr. Batem l´oli, el suc de taronja, la melmelada, els ous i la ratlladura de pell de taronja. En un bol apart barregem tots els ingredients secs i els incorporem a aquesta altra barreja. Untem el motlle del pa de pessic amb mantega o oli i l´enfornem entre 45 i 60 minuts.

Cap al final de la cocció preparem l´almívar amb el quel untarem el pastís, portant els ingredients a ebullició i retirant-ho del foc tot seguit.Ho podem servir també acompanyat de iogur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *