Pasta a la marinera

Pasta a la marinera

Aquesta magnífica pasta a la marinera emula els mítics spaguetis fruti di mare que vam menjar fa anys a Florència. De fet són linguine, una barreja de tallarines i espaguetis, i la clau és anar reservant els sucs dels musclus i es cloïsses, a més a més de posar-hi sempre un bon raig de vi.

 

Ingredients:

  • 300 gr de pasta llarga tipus espaguetis
  • mig kilo de musclus
  • 350 gr de cloïsses grosses
  • tres dents d´all
  • un manat de julivert
  • unes 20 cues de gamba congelades (o fresques…)
  • vi blanc
  • oli d´oliva
  • sal
  • pebre

Com fer la recepta de pasta a la marinera:

  1. Comencem posant aigua a bullir per coure la pasta. Quan estigui la passarem per aigua freda i guardarem una cullerada de l´aigua de cocció.
  2. Netegem els musclus. Els posem en una paella per obrir-los amb un raig d´oli i una mica de vi blanc. Tapem i deixem coure un parell o tres de minuts, fins que estiguin tots oberts.
  3. Deixem que s´atemperin. Retirem les closques i reservem la carn dels musclus i el seu suc.
  4. Fem el mateix amb les cloïsses, també amb una mica de vi.
  5. I també en retirem les closques i reservem el seu suc.
  6. Finalment saltegem les gambes, que ja estaven descongelades. Reservem.
  7. Reduim una mica el suc dels musclus i les cloïsses, però no massa.
  8. Sofregim tres dents d´all laminades a la paella on hem anat obrin el marisc i on també hem saltejat les gambes. Hi afegim la pasta, la saltegem, salpebrem i hi incorporem tot el que teníem reservat: musclus, cloïsses, gambes i els seus sucs.
  9. Finalment ho servim amb julivert picat per sobre.
  10. Us passo l´enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure la recepta en vídeo.
  11.  Per acompanyar aquest plat us recomano un bon vi blanc ben fresquet, una garnatxa blanca de la Terra Alta, per exemple, i més concretament del celler Lafou. Un dels millors vins catalans relació qualitat/preu: Els Amelers. No falla mai!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *