Aquesta magnífica pasta a la marinera emula els mítics spaguetis fruti di mare que vam menjar fa anys a Florència. De fet són linguine, una barreja de tallarines i espaguetis, i la clau és anar reservant els sucs dels musclus i es cloïsses, a més a més de posar-hi sempre un bon raig de vi.
Ingredients:
- 300 gr de pasta llarga tipus espaguetis
- mig kilo de musclus
- 350 gr de cloïsses grosses
- tres dents d´all
- un manat de julivert
- unes 20 cues de gamba congelades (o fresques…)
- vi blanc
- oli d´oliva
- sal
- pebre
Com fer la recepta de pasta a la marinera:
- Comencem posant aigua a bullir per coure la pasta. Quan estigui la passarem per aigua freda i guardarem una cullerada de l´aigua de cocció.
- Netegem els musclus. Els posem en una paella per obrir-los amb un raig d´oli i una mica de vi blanc. Tapem i deixem coure un parell o tres de minuts, fins que estiguin tots oberts.
- Deixem que s´atemperin. Retirem les closques i reservem la carn dels musclus i el seu suc.
- Fem el mateix amb les cloïsses, també amb una mica de vi.
- I també en retirem les closques i reservem el seu suc.
- Finalment saltegem les gambes, que ja estaven descongelades. Reservem.
- Reduim una mica el suc dels musclus i les cloïsses, però no massa.
- Sofregim tres dents d´all laminades a la paella on hem anat obrin el marisc i on també hem saltejat les gambes. Hi afegim la pasta, la saltegem, salpebrem i hi incorporem tot el que teníem reservat: musclus, cloïsses, gambes i els seus sucs.
- Finalment ho servim amb julivert picat per sobre.
- Us passo l´enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure la recepta en vídeo.
- Per acompanyar aquest plat us recomano un bon vi blanc ben fresquet, una garnatxa blanca de la Terra Alta, per exemple, i més concretament del celler Lafou. Un dels millors vins catalans relació qualitat/preu: Els Amelers. No falla mai!