Aquesta recepta senzilla i molt gustosa de pasta amb alberginia és molt més del que s´anuncia, però era dificil explicar-ho breument. Potser podríam haver posat “i amb làctics”, ja que de fet els altres ingredients principals son la crema de llet, el iogur grec i el parmesà, juntament amb la menta, una de les claus del plat.
Ingredients (2 px):
- 2 albergínies, 1 ceba
- 200 ml de crema de llet
- parmesà ratllat
- llavors de comí,
- oli d´oliva, alls, suc de llima
- 1 iogur grec,
- 160 gr de pasta (la que sigui!)
- menta fresca
- sal i pebre,
Com fer la recepta de la pasta amb alberginia:
-
- Posem aigua a bullir per coure la pasta, i un cop cuita la reservarem
- Farem les alberginies escalivades al forn, partint-les per la meitat. Els hi fem unes marques en rombe i les salpebrem. Els hi posem també un raig d´oli i orenga. Forn a 200 graus uns 30 minuts aprox.
- Per fer la salsa comencem fent un sofregit amb llavors de comí, ceba i all durant uns quinze minuts.
4 Paral.lelament escalfarem la crema de llet amb parmesà ratllat, a discreció. S´ha de fondre i al final posar-hi iogurt- Jo, per evitar que es tallés, vaig afegir el iogurt al final de tot.
5 Quan tinguem cuita l´alberginia la picarem i la barrejarem amb el sofregit.
6 I tot seguit hi afegirem la pasta. Ho escalfem i, al final, hi posem el iogurt i un raig de suc de llima.
7 Finalment ho emplatem amb pebre negre i menta fresca picada per sobre.
8 Amb aquesta recepta us recomano un vi rosat de la Rioja, el Primer Rosé Murrieta.
9 I aquí un adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el video de la recepta:
5