Pasta amb albergínies

Si veig una recepta on hi hagi pasta amb albergínies que em crida l´atenció m´hi llanço en planxa. La famosa melanzana, com en diuen ells. Us diria que aquesta recepta es aplicable a tot tipus de pasta, la podeu fer igualment amb macarrons o amb el que us vingui de gust, una lassanya seria per exemple fantàstica. Mentre hi poseu albergínia, tomàquet i parmesà jo seré feliç. I tots vosaltres també. En aquest cas concret vaig utilitzar linguine.

Ingredients:

  • 300 gr d´espaguetis;
  • 3 albergínies ;
  • un manat d´alfàbrega;
  • una ceba
  • pecorino ratllat al gust del comensal;
  • 6 grans d´all,
  • un bitxo;
  • un pot de tomàquet de pera de llauna 
  • sal;
  • pebre negre;
  • orenga

Com fer la recepta de la pasta amb albergínies:

  1. Posem aigua a bullir per coure la pasta, 1 litre per cada 100 grams és la mesura ideal.
  2. Escalfem el forn a 200 graus.
  3. Quan bulli l´aigua hi tirem la pasta, amb sal, i deixem coure segons les instruccions del fabricant. Millor deixar-la al dente, entre alters coses perquè al final la saltejarem amb la salsa i per tant li donarem una cocció extra.
  4. Tallem les albergínies a rondanxes, les embadurnem amb oli, sal i pebre i les enfornem una mitja hora  amb el ventilador posat.
  5. En una paella fem primer un sofregit de ceba durant uns quinze minuts, i tot seguit hi afegim el tomàquet, picat, i ho deixem coure deu minuts més.
  6. Quan les albergínies estigui a punt les afegim a la salsa, remenem i finalment hi posem quasi tota l´alfàbrega picada i una part del pecorino ratllat (a discreció).
  7. Per acabar afegim la pasta a la paella de la salsa, remenem, hi posem pebre recén mòlt i emplatem amb una mica més d´alfàbrega i pecorino. Fabulós. Un clàssic etern.
  8. Us passem l´enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:
  9. I per acompanyar aquest plat jo us recomano un vi rosat, per exemple un Nas del Gegant, fabulós vi natural del celler Escoda-Sanahuja.

 

1 thought on “Pasta amb albergínies”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *