Si veig una recepta on hi hagi pasta amb albergínies que em crida l´atenció m´hi llanço en planxa. La famosa melanzana, com en diuen ells. Us diria que aquesta recepta es aplicable a tot tipus de pasta, la podeu fer igualment amb macarrons o amb el que us vingui de gust, una lassanya seria per exemple fantàstica. Mentre hi poseu albergínia, tomàquet i parmesà jo seré feliç. I tots vosaltres també. En aquest cas concret vaig utilitzar linguine.
Ingredients:
- 300 gr d´espaguetis;
- 3 albergínies ;
- un manat d´alfàbrega;
- una ceba
- pecorino ratllat al gust del comensal;
- 6 grans d´all,
- un bitxo;
- un pot de tomàquet de pera de llauna
- sal;
- pebre negre;
- orenga
Com fer la recepta de la pasta amb albergínies:
- Posem aigua a bullir per coure la pasta, 1 litre per cada 100 grams és la mesura ideal.
- Escalfem el forn a 200 graus.
- Quan bulli l´aigua hi tirem la pasta, amb sal, i deixem coure segons les instruccions del fabricant. Millor deixar-la al dente, entre alters coses perquè al final la saltejarem amb la salsa i per tant li donarem una cocció extra.
- Tallem les albergínies a rondanxes, les embadurnem amb oli, sal i pebre i les enfornem una mitja hora amb el ventilador posat.
- En una paella fem primer un sofregit de ceba durant uns quinze minuts, i tot seguit hi afegim el tomàquet, picat, i ho deixem coure deu minuts més.
- Quan les albergínies estigui a punt les afegim a la salsa, remenem i finalment hi posem quasi tota l´alfàbrega picada i una part del pecorino ratllat (a discreció).
- Per acabar afegim la pasta a la paella de la salsa, remenem, hi posem pebre recén mòlt i emplatem amb una mica més d´alfàbrega i pecorino. Fabulós. Un clàssic etern.
- Us passem l´enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:
- I per acompanyar aquest plat jo us recomano un vi rosat, per exemple un Nas del Gegant, fabulós vi natural del celler Escoda-Sanahuja.