Aquesta recepta vegana de pasta amb bolets i tofu és un triomf absolut i serveix per a tot tipus de paladars. La podeu fer per a tothom, és fàcil i ràpida, i molt gustosa.
Ingredients:
- 300 gr de pasta llarga
- 400 gr de tofu japonés
- 250 gr de xampinyons
- 1 ceba,
- 2 dents d´all,
- dues cullerades de salsa de tomàquet
- farigola o orenga
- sal
- pebre,
- 1 grapat generós d´anacards
- brou de verdures (opcional)
- salsa de soja
Com fer la recepta de la pasta amb bolets i tofu:
- Comenceu posant aigua a bullir per coure la pasta. Quan estigui la reserveu.
- Posem a estovar els anacars amb una mica de brou de verdures o el que tingueu a mà fins al darrer pas de la recepta.
- Poseu el tofu a marinar amb la salsa de soja, aprox entre mitja i una hora.
- En una paella saltegeu els xampinyons laminats, si voleu amb uns alls laminats, sempre quedaran millor.
- Finalment fem el sofregit de ceba a la mateixa paella on hem fets els xampis.
- Respecte a la salsa de tomàquet només necessitrem un parell de cullerades. La podeu fer i després guardar-la per a altres plats o utilitzar tomàquet concentrat. Si l´heu de fer millor que comenceu la recepta en aquest punt.
- Recuperem a la paella on tenim la ceba tots els ingredients, bàsicament els xampinyons, el tofu esmicolat i els anacards triturats amb el brou.
- Finalment recuperem la pasta, la barregem amb tota la salsa de xampinyons, hi posem la salsa de tomàquet i quan sigui ben calent ja ho tindrem llest.
- Emplatem i ho servim amb una mica d´orenga o de farigola per sobre.
- Jo amb aquest plat podria triar tan un vi blanc com un de negre. Avui faré negre, del celler Collbaix-El Molí, DO Pla de Bages, fet amb una varietal autòctona feliçment recuperada, el mandó. Us el recomano molt aquest Raw!
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: