Pasta amb fonoll i sardines

Recepta més que interessant amb una bona combinació de sabors. Ideal per a pasta tipus macarrons, rigatoni, caserece, etc. Ah, jo vaig utilitzar sardines de llauna, picants, i a la recepta original usen sardina fresca, que segur li dona un plus evident. L´opció de la llauna, és, però, més que interessant.

Ingredients:

un bulb de fonoll, 300 gr de pasta

50 gr de panses sultanes, 8/10 sardines, tàperes (opcional)

3 anxoves, 1 ceba, 50 gr de pinyons, olives sense pinyol (opcional)

 

Poseu aigua a bullir. Primer hi courem el fonoll i tot seguit, a la mateix aigua, la pasta.Posem les panses en aigua, vi ranci o vermut, el que tingueu més a mà.  Fem un sofregit de ceba, on hi posarem més endavant les anxoves ben picades. Uns minuts més tard les panses i els pinyons i, al final, el fonoll (cuit) tallat a daus, les sardines (ja cuites si eren fresques) i, després d´un parell de minuts, la pasta. Doneu unes voltes perquè tot plegat es barregi bé i la pasta s´empapi del conjunt i servim.

 

Deixa un comentari