Pasta amb sardines i fonoll

Pasta amb sardines i fonoll

Aquesta recepta de pasta amb sardines i fonoll és una més que interessant  combinació de sabors. Ideal per a pasta tipus macarrons, rigatoni, caserece, etc. Jo utilitzo sardines fresques però també podeu optar per fer-ho amb unes en conserva.

 

Ingredients:

  • un bulb de fonoll
  • 300 gr de macarrons
  • 50 gr de panses sultanes,
  • 8sardines, 3 anxoves
  • una cullerada de tàperes
  • 1 ceba
  • 50 gr de pinyons (opcional)

Com fer la recepta de la pasta amb sardines i fonoll:

 

  1. Poseu aigua a bullir. Primer hi courem el fonoll i tot seguit, a la mateix aigua, la pasta. Reserveu les dues coses.
  2. Posem les panses en aigua, vi ranci o vermut, el que tingueu més a mà.
  3. Fem un sofregit de ceba, on hi posarem més endavant les anxoves ben picades.
  4. Uns minuts més tard les panses i els pinyons (si en teniu) i, al final, el fonoll (cuit) tallat a daus.
  5. Després d´un parell de minuts, la pasta. Doneu unes voltes perquè tot plegat es barregi bé i la pasta s´empapi del conjunt. Si utilitzeu sardines en llauna poseu-les ara i barregeu-ho tot plegat.
  6. En cas contrari, feu les sardines a la planxa…
  7. …i les serviu a sobre de la pasta.
  8. Amb aquesta recepta us recomano un vi rosat de la Ribera del Duero, d´un dels millors elaboradors, per no dir directament el millor, de la provincia de Soria: Bertrand Sordais i el seu celler Antídoto.
  9. Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit vídeo de la recepta on us ensenyem com filetejar les sardines fresques:https://youtu.be/fMVLCfA5C2Y

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *