Aquesta recepta de pasta amb sardines i fonoll és una més que interessant combinació de sabors. Ideal per a pasta tipus macarrons, rigatoni, caserece, etc. Jo utilitzo sardines fresques però també podeu optar per fer-ho amb unes en conserva.
Ingredients:
- un bulb de fonoll
- 300 gr de macarrons
- 50 gr de panses sultanes,
- 8sardines, 3 anxoves
- una cullerada de tàperes
- 1 ceba
- 50 gr de pinyons (opcional)
Com fer la recepta de la pasta amb sardines i fonoll:
- Poseu aigua a bullir. Primer hi courem el fonoll i tot seguit, a la mateix aigua, la pasta. Reserveu les dues coses.
- Posem les panses en aigua, vi ranci o vermut, el que tingueu més a mà.
- Fem un sofregit de ceba, on hi posarem més endavant les anxoves ben picades.
- Uns minuts més tard les panses i els pinyons (si en teniu) i, al final, el fonoll (cuit) tallat a daus.
- Després d´un parell de minuts, la pasta. Doneu unes voltes perquè tot plegat es barregi bé i la pasta s´empapi del conjunt. Si utilitzeu sardines en llauna poseu-les ara i barregeu-ho tot plegat.
- En cas contrari, feu les sardines a la planxa…
- …i les serviu a sobre de la pasta.
- Amb aquesta recepta us recomano un vi rosat de la Ribera del Duero, d´un dels millors elaboradors, per no dir directament el millor, de la provincia de Soria: Bertrand Sordais i el seu celler Antídoto.
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit vídeo de la recepta on us ensenyem com filetejar les sardines fresques:https://youtu.be/fMVLCfA5C2Y