Aquesta recepta amb de pasta amb peix i alberginia és típicament siciliana. El peix original de la recepta és peix espasa, sempre present en el receptari sicilià, i la veritat és que és una delicia. Podeu utilitzar emperador que, si bé no és el mateix, si assembla molt i és més fàcil de trobar.
Ingredients :
- 350 gr d´espaguetis
- 2 filets d´emperador o peix espasa
- 250 gr de tomàquet cherry
- una mica de pesto
- sal
- 1 albergínia gran
- 1 got de vi blanc
- pebre
Com fer la recepta de la pasta amb peix i alberginia:
- Començarem pelant i tallant l´albergínia i deixant-la “suar” amb sal en un colador durant uns 20-30 minuts.
- Mentrestant posarem una olla al foc amb molta aigua i sal.
- Fregim l´alberginia quan hagi “suat” prou, entre quinze i vint minuts, i la reservem en un paper de cuina a fi que absorbeixi part de l´oli que té a dins.
- Fem el peix a la planxa i mentrestant saltegem els tomàquets cherrys, tallats a quarts, amb una mica de vi blanc.
- Quan el peix estigui a punt el tallem a daus i el posem a la paella dels tomàquets amb l´albergínia.
- I finalmente, quan els espaguetis estiguin cuits afegiu-los a la paella, ho barregeu bé.
- Ho serviu, afegint-hi pebre.
- Amb aquest plat us recomano un vi portugués del gran elaborador Dirk Niepoort, un fantàstic blanc del Douro.
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: