Pasta amb sardines

Pasta amb sardines

La pasta amb sardines és típica, sobretot, de Sicília, tot i que segur que la trobem en la gran majoria de localitats costaneres d´Itàlia i de moltes altres localitats arreu d´Europa. A nivell personal per mí és una absoluta debilitat, hi ha moltes maneres de preparar-les però jo sempre recomanaria a nivell general que hi hagi un bon sofregit, i fer-ho amb pasta tipus macarrons, rigatoni, etc. En aquesta recepta en concret vaig decidir ajuntar-les amb un altre ingredient molt sicilià i italià en general, l´albergínia.

Ingredients:

  • 12 sardines
  • 300 gr de pasta curta o mitjana tipus rigatoni, caserece o similar
  • una alberginia
  • 1 ceba
  • una cullerada de tàperes
  • una llauna de tomàquet triturat
  • sal
  • pebre
  • oli d´oliva
  • orenga

Com fer la recepta de la pasta amb sardines:

  1. Com us deia a la introducció, aquesta recepta no només porta sardines, sinó que he introduït un altre elment 100% mediterrani i 100% sicilià, les albergínies. Potser per a aquatre persones en necessitareu dues, però. Talleu-les a dau i poseu-les en un colador gran amb força sal, així aniran deixant la seva amargar i es couran més fàcilment. Feu-ho durant un mínim de 20 minuts.
  2. Tot seguit feu un sofregit de ceba, vint minuts aprox per a que quedi bé. Incoporeu el tomàquet triturat i deixeu fer, a foc lent, uns vint minuts. Saleu-lo i rectifiqueu, si cal, l´acidea amb una mica de sucre.
  3. Poseu aigua a bullir per coure la pasta. Tan bon punt sigui cuita, la refredeu i la reserveu.
  4. Moment de fregir l´albergínia. Sí, queda més “healthy” coure-la al vapor o fer-la al forn…però fregida està boníssima!
  5. Només ens quedarà, apart de juntar tots els ingredients, fer les sardines a la planxa a filets. No es complicat de fer a casa, només necessiteu un bon ganivet, ben afilat. Busqueu el contacte amb l´espina al costat del cap i aneu seguint-la fins a la cua.
  6. I finalment junteu la pasta amb el sofregit, l´albergínia i una cullerada de tàperes. Ho saltegeu breument, sobretot per escalfar la pasta, i ho serviu amb el filets de sardina per sobre.
  7. Us adjunto un breu, molt breu, vídeo sobre el procés d´elaboració de la recepta. Feu click al link!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *