El de sempre, el clàssic pastis de poma francès de tota la vida…massa casolana amb pasta brisa, compota de poma, pomes laminades… una recepta de pastis boooníssim!
Ingredients:
La massa del pastís de poma:
1,5 kilo de pomes (es pot fer amb menys…com jo…però queda més bona si hi ha força poma)
2 cullerades de calvados
1 de melmelada d´albercoc
1 mica de sucre
3 cullerades de mantega
Pas a Pas – Pastís de Poma
- Pelem i tallem un part de les pomes, dues o tres, a làmines i les reservem en un bol amb aigua i suc de llimona.
- Fem el mateix amb la resta de pomes però sense tallar-les a làmines, feu-ho com vulgueu, i les fem a foc lent, amb mantega, fins que tingui consistència de compota.
- Hi podem posar, apart del calvados (teniu l´opció de posar-hi una cullerada d´extracte de vainilla), una culleradeta de canyella en pols i fins i tot pell de llimona o taronja ratllada.
- Fem una pre-cocció de la massa de pasta brisa, durant uns 10 minuts.
- Després hi posem la compota de poma com a base i les làmines de poma .
- Tornem a posar-ho al forn, uns 30 minuts a 190 graus.
Podeu trobar altres receptes per fer postres aquí: Receptes de Postres