Pastís de poma

El de sempre, el clàssic francès de tota la vida…massa casolana de pasta brisa, compota de poma, pomes laminades…boooníssim!

Ingredients:

X la massa:

1 kilo i mig de pomes (es pot fer amb menys…com jo…però queda més bona si hi ha força poma)

Dues cullerades de calvados, una de mermelada d´albercoc, una mica de sucre, tres cullerades de mantega

Pelem i tallem un part de les pomes, dues o tres, a làmines i les reservem en un bol amb aigua i suc de llimona. Fem el mateix amb la resta de pomes però sense tallar-les a làmines, feu-ho com vulgueu, i les fem a foc lent, amb mantega, fins que tingui consistència de compota. Hi podem posar, apart del calvados (teniu l´opció de posar-hi una cullerada d´extracte de vainilla), una culleradeta de canyella en pols i fins i tot pell de llimona o taronja ratllada.

Fem una pre-cocció de la massa de pasta brisa, deu minuts, i després hi posem la compota de poma com a base i les làmines de poma . Tornem a posar-ho al forn, uns trenta minuts a 190 graus.

Leave a Reply