El pastís de truites és un petit clàssic de la cuina de les nostres mares, oi? Es tan senzill com juntar tres truites diferents, generalment de patata, espinacs i carbassó, i coronar-ho amb salsa de tomàquet. Un petit joc, de fet, podeu prescindir de la salsa i fer les truites amb els ingredients que vulgueu, el cas és que lliguin.
Ingredients:
- 12/13 ous
- 2 carbassons grans
- 5 patates grosses
- 1 ceba gran (opcional)
- 1 bossa d´espinacs congelats d´un kilo
- salsa de tomàquet
- un grapat de panses (opcional)
- una cullerada sopera de pinyons (opcional)
Com fer la recepta del pastís de truites:
- La cosa està clara, oi? S´han de fer tres truites; una de patata i ceba (o només de patata, com vulgueu), una de carbassó (sola o amb una mica de patata, com vaig fer jo) i una d´espinacs….que la podeu millorar afegint-hi panses i pinyons.
- Començarem amb les patates. En comptes de fregir-les i gastar molt oli teniu l´opció de fer-les al forn, tallades a daus o en plan “braves”, salpebrades i amb un rajolí d´oli, tres quarts d´hora amb el forn a 200 graus.
- Mentrestant saltegem el carbassó i, tot seguit, mentre bull l´aigua per descongelar els espinacs, posem a remullar les panses.
- Quan ho tinguem tot a punt, salsa de tomàquet inclosa (jo ja la tenia feta, cuina d´aprofitament!), és qüestió d´anar fent les truites. Per a la de patata hi vaig destinar sis ous ja que les patates eren força grosses, més o menys quatre per a aquesta truita i una altra per juntar-la amb el carbassó.
- Finalment posem una truita a sobre de l´altra, amb la de patata a sota i la d´espinacs a dalt, i ho cobrim amb la salsa de tomàquet.
- I servim un tall discret per persona, ja que de fet són tres truites en una, aproximadament un vuitè.
- Us adjunto un mini video de la recepta en aquest link al nostre canal de youtube:
Reblogged this on Celler-Adocse.