Pastís de truites

Pastís de truites

El pastís de truites és un petit clàssic de la cuina de les nostres mares, oi? Es tan senzill com juntar tres truites diferents, generalment de patata, espinacs i carbassó, i coronar-ho amb salsa de tomàquet. Un petit joc, de fet, podeu prescindir de la salsa i fer les truites amb els ingredients que vulgueu, el cas és que lliguin.

 

Ingredients:

 • 12/13 ous
 • 2 carbassons grans
 • 5 patates grosses
 • 1 ceba gran (opcional)
 • 1 bossa d´espinacs congelats d´un kilo
 • salsa de tomàquet
 • un grapat de panses (opcional)
 • una cullerada sopera de pinyons (opcional)

Com fer la recepta del pastís de truites:

 1. La cosa està clara, oi? S´han de fer tres truites; una de patata i ceba (o només de patata, com vulgueu), una de carbassó (sola o amb una mica de patata, com vaig fer jo) i una d´espinacs….que la podeu millorar afegint-hi panses i pinyons.
 2. Començarem amb les patates. En comptes de fregir-les i gastar molt oli teniu l´opció de fer-les al forn, tallades a daus o en plan “braves”, salpebrades i amb un rajolí d´oli, tres quarts d´hora amb el forn a 200 graus.
 3. Mentrestant saltegem el carbassó i, tot seguit, mentre bull l´aigua per descongelar els espinacs, posem a remullar les panses.
 4. Quan ho tinguem tot a punt, salsa de tomàquet inclosa (jo ja la tenia feta, cuina d´aprofitament!), és qüestió d´anar fent les truites. Per a la de patata hi vaig destinar sis ous ja que les patates eren força grosses, més o menys quatre per a aquesta truita i una altra per juntar-la amb el carbassó.
 5. Finalment posem una truita a sobre de l´altra, amb la de patata a sota i la d´espinacs a dalt, i ho cobrim amb la salsa de tomàquet.
 6. I servim un tall discret per persona, ja que de fet són tres truites en una, aproximadament un vuitè.
 7. Us adjunto un mini video de la recepta en aquest link al nostre canal de youtube:

 

1 comentari a ;ldquo;Pastís de truites;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *