Plàtan del que s´ha de coure, crec que és diu “plàtan mascle”, no n´estic segur, però per fora és molt més gran (i llarg) i més verd. Crec que se´n pot trobar més o menys a tot arreu.
Ingredients:
Mig kilo aprox de peix blanc de carn dura
12 cues de gambes
100 gr de ceba, 2 grans d´all
1 xili vermell i 1 de verd
galanga fresca, un tros d´herba llimona
mig kilo aprox de plàtan x cuinar
150 gr de pebrot vermell, 1 culleradeta de curcuma mòlta
2 culleradetes de pebre vermell, 1 de cilantre i 1 de comí, mòlts
400 ml de llet de coco, 200 ml de fons de verdures
sal, pebre, fulles de cilantre
arròs basmati integral (opcional)
Com sempre en aquest tipus de recepta, tot es talla petitet, i una vegada ho tenim a punt comencem, en aquest cap per la ceba i l´all. Tot seguit les espècies, els xilis, la galanga (una mena de gingebre) i l´herba llimona i el pebrot. Es sofregeix una miqueta i es mulla amb la llet de coco i el brou. A continuació hi poseu el plàtan i ho deixeu bullir deu minuts. Tot seguit el peix i les gambes, i en poc més de tres minuts ho tindreu llest. Comprobeu però com està el plàtan abans d´afegir-hi el peix i el marisc. Podeu acompanyar-ho amb arròs basmati integral.