Peix amb salsa d´alvocat

Peix amb salsa d´alvocat

Fantàstica i sorprenent recepta que es pot fer amb qualsevol peix de carn blanca tipus lluç o bacallà (fresc o dessalat), carn vaja més suau, però que crec quedaria també molt bé amb orada, llobarro o similars, de carn més dura que el lluç però que si es cuina de la manera adequada quedarà fantàsticament bé.

Ingredients:

4 supremes de lluç, 2 alvocats, 2 xilis jalapeños, suc de llimona

1 ceba, 200 ml de crema de llet, 200 ml de llet, salsa worcestershire (perrins)

orenga, cilantre fresc, sal i pebre blanc

Ens trobem de nou en un d´aquells casos que canvio el procés de cocció o d´elaboració de la recepta i llavors tinc el dubte de com ho explico…tal com diu la recepta…o, el més llògic, tal i com ho he fet jo? Doncs bé, optaré, com he fet d´altres vegades, en una de salomònica: les dues maneres.

Jo vaig fer el peix a la planxa i el vaig reservar, deixant-lo un punt cruet. Vaig posar en un vas de turmix la polpa dels olvocats, la llet, la crema de llet, el suc de llimona (una/dues cullerades), una cullerada de salsa perrins, sal i pebre. Regenero el peix acabant-lo de coure i el cobreixo amb la salsa, escalfant-la. Ho serveixo amb el peix totalment cobert amb la salsa, unes rodelles de xile jalapeño i cilantre fresc picat per sobre. Deliciós.

La recepta que explica al llibre fa igual la salsa, pero el procés de cocció és diferent, i al final no posa jalapeños per sobre. L´autora posa les supremes en una cassola, les cobreix d´aigua i hi afegeix la ceba i el xile jalapeño picats per sobre juntament amb una cullerada de suc de llimona, sal i pebre i cilantre picat. Ho podeu provar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *