La veritat és que estic disfrutant molt amb aquestes receptes asiàtiques, i cada vegada que n´escric una penso que l´he de tornar a fer quan abans millor. Aquesta és força especial i només apta per a paladars fans del picant, però, ja que la gràcia és la seva salsa.
Ingredients:
2 peixos blancs tipus orada/pagell, etc
4 xilis, 4 dents d´all
80 gr de pebrot vermell i 80 de verd
80 gr de ceba, 50 ml de salsa de peix
1 culleradeta de sucre roig, 2 cullerades d´alfàbrega thai picada
oli, sal, pebre
El peix millor que el compreu ja a filets, un per persona. El fareu a la planxa quan tingueu llesta la salsa, molt senzilla. Només heu de sofregir els xilis (sense llavors), els alls i els pebrots, la ceba i cap al final hi afegiu la salsa de peix típica tailandesa amb el sucre dissolt dins. I, ja fora del foc i quan tingueu el peix fet, l´alfàbrega thai picada, un gran descobriment: té un gust anisat fantàstic, li dona un toc super especial als plats, de veritat. Al super oriental de Balmes amb Pelai en podeu trobar.