Deliciosa! Aquesta recepta de peix farcit a la marroquina, llobarro si pot ser, és francament espectacular. La clau és la “chermoula”, un combinat d´espècies típic del marroc, juntament amb oli i llimona, que li dona un atractiu únic. Tot i que la recepta original és amb arròs i gambetes, la que us presento és més lleugera i porta carbassó i xampinyons.
Ingredients:
- 1 llobarro de kilo aprox
- Tres tomàquets
- Un pebrot vermell
- 1 ceba i 1 llimona
- 6 grans d´all
- 1 manat de julivert i un de cilantre
- 1 cullerada de café de pebre vermell
- 1 cullerada de café de comí mòlt
- Un xic de pebre de cayena
- 2 cullerades de concentrat de tomàquet
- 7 cullerades de vinagre blanc
- un carbassó
- una safata de xampinyons
- Unes quantes olives verdes sense os
Com fer la recepta del peix farcit a la marroquina:
- Començarem preparant la chermoula, ja que ha de marinar amb el llobarro durant dues hores. Barregem en un bol el julivert i el cilantre picats fins, els grans d´all picats, el comí, la cayena, el pebre vermell, una mica de concentrat de tomàquet i el vinagre. Quan ho tenim tot ben barrejat impregnem l´interior del llobarro, ja sense espina central, i ho reservem a la nevera.
- Tallem a rodanxes uns tres tomàquets, el pebrot vermell i una ceba. Ho saltegem breument i ho reservem.
- Saltegem el carbassó tallat a daus petit i tot seguit fem el mateix amb els xampinyons.
- Un cop passat el temps de marinar el llobarro el farcim amb els xampinyons i el carbassó, i el posem en una safata amb els tomàquets, el pebrot i la ceba saltejats. Ho tanquem amb uns escuradents o amb fil, i ho enfornem vint i cinc minuts a 185 graus aproximadament.
- Un cop cuit ho tallem en quatre parts i ho servim. Aquesta recepta originalment es feia farcida amb arròs i gametes, i queda també espectacular. El procediment seria el mateix, posant les gambetes crues.
- Amb aquesta recepta us ecomano un vi blanc de la Rioja molt especial, Iraun.
I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el video de la recepta: