Pintxo d´albergínia i anxova

Pintxo d´albergínia i anxova

Excel.lent combinació, vaig introduïr una variació important: l´autor fregeix l´albergínia i jo la vaig fer al forn. Bé, perdó, una al forn i l´altre fregida…i va guanyar la que estava feta al forn.

Ingredients:

2 albergínies grosses

12 anxoves de les maques, millor del Cantàbric

1 ceba grossa

150 ml de xerès sec o vi dolç tipus moscatell

50 ml de vinagre de xerès

sal, pebre

oli d´oliva

orenga/herbes de Provença

 

Talleu les albergínies per la meitat, hi feu uns talls profunds en forma de rombe, salpebreu, hi poseu unes herbetes i un raig d´oli i ho enforneu uns 30/40 minuts a 180 graus, fins que estiguin ben cuites. Mentrestant sofregiu la ceba, tallada a juliana, fins que estigui ben dauradeta. Quan les albergínies estiguin cuites les buideu, no guardant la pell, i les piqueu. Tot seguit les afegiu a la paella on teniu la ceba sobregida, pugeu el foc i ho mulleu amb el vinagre i el xerès, posant-hi unes gotes d´aigua. Quan s´hagi evaporat l´alcohol estaran a punt. Ho serviu a sobre d´una llesca de pa de barra, a temperatura ambient, amb una anxova a sobre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *