“Pisto” a la bilbaina

"Pisto" a la bilbaina

Al receptari de les 164 receptes seleccionades del 1080 recetas de cocina ja hi ha una recepta molt semblant, amb el detall final de servir-ho amb tonyina o bonitol en conserva i (crec recordar) sense ou. Vaig decidir fer aquesta recepta perquè l´autor afirma que és la de la seva mare…i sent de Bilbao no era qüestió de menysprear-ho, més aviat al contrari!

Ingredients (4 px):

2 carbassons grans

1/2 kilo de tomàquet madur

1 pebrot verd gran

1 ceba gran

1 dent d´all

4 ous

Començarem sofregint la ceba, tallada a daus petits, durant uns cinc minuts a foc mitjà. Afegirem el pebrot verd tallat també a daus (més grans aquests…) i l´all a làmines durant cinc minuts més, moment d´afegir-hi el carbassó….que també el posarem tallat a daus! Cinc minuts més i arribarà el torn del tomàquet, pelat i sense llavors i tallat a trossos grans, ben bé mig quart. Ho salpebrem i deixem coure, remenant tot sovint, uns quinze-vint minuts. En aquest punt podríem reservar-ho a la nevera i acabar-ho just abans de menjar si es que ho hem fet amb molta anticipació o fins i tot d´un dia per l´altre, que no va ser el meu cas.

La manera de posar-hi els ous és com a mínim curiosa. Jo els hagués batut, tirat a la paella i ho hagués barrejat tot ràpidament. L´autor diu que posem els ous a sobre de les verdures com si anessim a fer ous ferrats i que ho deixem així un minut o fins que les clares comencin a quallar…

…moment en que trencarem els rovells, donarem un parell de voltes i ho servirem, tenint una absoluta i senzilla exquisidesa davant dels nostres ulls, llesta a ser devorada! Una delicia, de veritat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *