Super recepta de pollastre a la cassola amb pebrots, escalivats, i una peça de xocolata ratllada al final que li dona un toc fantàstic. Senzill, com sempre, fàcil i super bo. El podeu acompanyar amb arròs basmati integral.
Ingredients:
- 4 cuixes de pollastre desossades,
- 2 cebes vermelles o de Figueres
- 2 dents d´all,
- 2 cullerades de harissa (opcional si no voleu que piqui)
- 2 culleradetes de pebre vermell fumat,
- 200 ml de concentrat de tomàquet (opcional)
- 4 tomàquets de pera/una llauna de tomàquet en llauna
- un pebrot vermell escalivat,
- 15 gr de xocolata negra
- cilantre fresc picat,
- sal
- pebre
Com fer la recepta de pollastre a la cassola amb pebrots:
- Marqueu el pollastre per la part de la pell amb l´objectiu d´utilitzar el seu greix per coure la ceba. Si veieu que fa falta oli, n´afegiu.
- Feu doncs la ceba després d´haver reservat el pollastre, hi afegiu els alls, laminats, i la harissa (si voleu). Sal, pebre i el pebre vermell.
- Afegim els tomàquets (a daus, sense pell ni llavors…si són frescos, si són de llauna poseu-ho tot) i el concentrat, si voleu potenciar encara més el sabor. Remenem una mica, mullem amb aigua o brou de pollastre i tapem, per deixar que vagi fent uns 20 minuts.
- Passat aquest temps hi afegim el pebrot escalivat i la xocolata i ho deixem coure una estona més, destapat, fins que el pollastre sigui ben cuit i la salsa tingui una bona consistència.
- Ho podeu servir tal qual, amb el cilantre per sobre, o acompanyat d´arròs basmati integral, per exemple.
- Us passo el link del nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:
- Per maridar aquesta recepta podrieu optar per un vi negre àgil, fi i fresquet o per un blanc de barrica amb cos, un macabeu per exemple, o en aquest cas viura, com li diuen a la Rioja i a la Ribera del Duero, del celler Barco del Corneta: El Judas 2017.