Un pollastre molt especial i decididament deliciós. Les llavors d´alcaravea són, pel que he entès, de la família del comí, i el que jo he trobat més similar (en botigues de productes indús o orientals) són les llavors d´ajwain…que bé, de fet són força diferents. O sigui, un petit embolic. Resumint-ho: he posat llavors d´ajwain en comptes de les d´alcaravea perquè són més fàcils de trobar.
Ingredients:
un pollastre sencer, 5 cullerades de llavors d´alcaravea/ajwain
7 dents d´all, 4 branques d´api, 1 ceba, 100 gr de nabius vermells
100 gr de castanyes cuites (jo no les vaig posar…), 4 llesques de pa
120 ml de brou de pollastre, julivert, sal i pebre
Escalfem el forn a 190 graus. Fonem 30 gr de mantega i la barregem amb una cullerada de llavors d´alcaravea, 2 dents d´all, sal i sucre. Untem tot el pollastre amb aquesta barreja i el deixdm reposar. També podeu utilitzar llard en comptes de mantega.
Per fer el farcit saltegem dues cullerades de llavors amb 40 gr de mantega, cinc dents d´all, l´api picat, la ceba, els nabius, les castanyes i una cullerada de sal. Ho tenim a la paella uns deu minuts, incorporem la molla de pa, julivert picat i el brou. Uns minuts més tard ho posem tot plegat a dins del pollastre i l´enfornem uns 75 minuts. I el resultat, amics, amb llavors d´ajwain, és espectacular, de veritat.