Una nova versió del clàssic pollastre amb llimona, “clàssic” almenya a casa dels meus pares. Aquí utilitzem llimona en conserva, resultat de tenir llimones amb sal i suc de llimona durant aprox quatre setmanes en total.
Ingredients:
1 pollastre, 70 gr de mantega, 3 cullerades de fulles de farigola, 3 dents d´all
1 llimona en conserva, la ratlladura i el suc d´una llimona, sal i pebre
En un robot de cuina, una termomix, el que tingueu a casa barregeu la mantega, la farigola (fresca, millor), els alls, la llimona en conserva picada, la ratlladura de l´altra llimona, sal i pebre fins obtenir una pasta…amb la qual untareu a consciència el pollastre. Jo a més a més vaig posar una llimona partida per la meitat dins del pollastre. El farem al forn 70 minuts a 190 graus, i just abans hi torem per sobre el suc de llimona. De tant en quan, cada vint minuts, mulleu-lo amb el suc que deixa anar. La mantega es tornarà molt negra, es cremarà de fet, i quan el treieu del forn el millor es colar tot el suc i també retirar del propi pollastre tota la mantega cremada que pugueu. El resultat és el típic suc boooníssim del pollastre amb llimona super gustós. Molt recomanable, si no teniu llimona en conserva utilitzeu una llimona normal…