Quan vaig llegir que per coure l´arròs i el pollastre l´autor utilitza aigua mineral vaig desconfiar una mica, però finalment, en veure les espècies que hi posava la cosa va canviar. I va ser un bingo total, un dels plats més gustosos que he fet darrerament!
Ingredients:
4 cuixes de pollastre, 160 gr d´arròs basmati, 2 cebes grans
25 gr de panses, 10 vaines de cardamom (o una cullerada de cardamom en pols), una cullerada de clau en pols, una branca grossa de canyella
anet i julivert picats, sal i pebre
Començarem caramelitzant la ceba, vaja, fent un sofregit a foc lent, i tapat, de ceba tallada a juliana. Quan estigui llesta la reservarem. Paral.lelament salpebrarem el pollastre i l´embadurnarem també de clau i cardamom en pols, i una miqueta també de canyella, amb oli. Marquem les cuixes a la cassola on farem tot el plat i anacararem l´arròs amb l´oli especiat que hi hagi quedat. Afegim la ceba i les panses, el pollastre i mullem amb aigua bullent, tres vegades aigua per una d´arròs. Dic això perquè primer vaig fer la meitat i vaig haver-ne d´afegir potser una part més, així que directament us dic tres parts, però podrien haver estat dues i mitja. Al final de la cocció afegiu les herbes i serviu, és un plat francament espectacular, per convidats o per un diumenge a casa.