Aquesta recepta de pollastre amb dàtils, com a ingredient destacat, és del gran Ottolenghi, i l´anomena “pollo Marbella”. El pollastre té un marinat amb olives, tàperes, all, oli i herbes brutal, i després cuit al forn queda de nassos. Una recepta molt “top” que recomano moltíssim. Del llibre “Simple”.
Ingredients:
- 4 cuixes de pollastre,
- 5 dents d´all,
- 100 gr d´olives verdes sense pinyol
- 60 gr de tàperes,
- 120 gr de dàtils
- 120 ml de vi blanc sec
- 1 cullerada de mel,
- sal
- pebre,
- 3 cullerades d´oli
- 1 cullerada de vinagre,
- orenga
Com fer la recepta del pollastre amb dàtils:
- Abans de tot hem de pensar que la recepta quedarà molt millor si maridem el pollastre un mínim de dues hores, tot i que a priori s´hauria de fer des de la nit abans o fins i tot un parell de dies. Aquesta vegada vaig optar per fer-ho tota la nit.
- La qüestió és agafar tots els ingredients, menys el vi i la mel, barrejar-los i deixar-los tapats marinant a la nevera.
- Amb el forn a 180 graus col.loquem el pollastre i tot lo de la marinada en una font o cassola més una barreja de vi i mel i ho deixem coure durant uns tres quarts d´hora, potser una mica menys, és qüestió de fer-li una ullada a partir de la mitja hora ja que estem parlant de cuinar només les cuixes. El resultat és francament bo i val la pena acompanyar-ho d´un bon arròs integral basmati, per exemple.
- Acompanyat o no amb arròs, ho serviu
- Amb aquesta recepta us recomano un vi brisat del Priorat excepcional, el Pesseroles Brisat, un blanc fermentat amb les seves pells (com es fa sempre amb els negres).
- I us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un mini video de la recepta: