Pollastre amb dàtils

Pollastre amb dàtils

Aquesta recepta de pollastre amb dàtils, com a ingredient destacat, és del gran Ottolenghi, i l´anomena “pollo Marbella”. El pollastre té un marinat amb olives, tàperes, all, oli i herbes brutal, i després cuit al forn queda de nassos. Una recepta molt “top” que recomano moltíssim. Del llibre “Simple”.

Ingredients:

  • 4 cuixes de pollastre,
  • 5 dents d´all,
  • 100 gr d´olives verdes sense pinyol
  • 60 gr de tàperes,
  • 120 gr de dàtils de Medjool,
  • 120 ml de vi blanc sec
  • 1 cullerada de mel,
  • sal
  • pebre,
  • 3 cullerades d´oli 
  • 1 cullerada de vinagre,
  • orenga

 

Com fer la recepta del pollastre amb dàtils:

  1. Abans de tot hem de pensar que la recepta quedarà molt millor si maridem el pollastre un mínim de dues hores, tot i que a priori s´hauria de fer des de la nit abans o fins i tot un parell de dies. Jo vaig fer el mètode express i va quedar molt bo, però quan el torni a fer miraré de marinar-lo almenys unes dotze horetes.
  2. La qüestió és agafar tots els ingredients, menys el vi i la mel, barrejar-los i deixar-los tapats marinant a la nevera.
  3. Amb el forn a 180 graus col.loquem el pollastre i tot lo de la marinada en una font o cassola més una barreja de vi i mel i ho deixem coure durant uns tres quarts d´hora, potser una mica menys, és qüestió de fer-li una ullada a partir de la mitja hora ja que estem parlant de cuinar només les cuixes. El resultat és francament bo i val la pena acompanyar-ho d´un bon arròs integral basmati, per exemple.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *