Pollastre amb dàtils

Pollastre amb dàtils

Aquesta recepta de pollastre amb dàtils, com a ingredient destacat, és del gran Ottolenghi, i l´anomena “pollo Marbella”. El pollastre té un marinat amb olives, tàperes, all, oli i herbes brutal, i després cuit al forn queda de nassos. Una recepta molt “top” que recomano moltíssim. Del llibre “Simple”.

Ingredients:

  • 4 cuixes de pollastre,
  • 5 dents d´all,
  • 100 gr d´olives verdes sense pinyol
  • 60 gr de tàperes,
  • 120 gr de dàtils
  • 120 ml de vi blanc sec
  • 1 cullerada de mel,
  • sal
  • pebre,
  • 3 cullerades d´oli 
  • 1 cullerada de vinagre,
  • orenga

Com fer la recepta del pollastre amb dàtils:

  1. Abans de tot hem de pensar que la recepta quedarà molt millor si maridem el pollastre un mínim de dues hores, tot i que a priori s´hauria de fer des de la nit abans o fins i tot un parell de dies. Aquesta vegada vaig optar per fer-ho tota la nit.
  2. La qüestió és agafar tots els ingredients, menys el vi i la mel, barrejar-los i deixar-los tapats marinant a la nevera.
  3. Amb el forn a 180 graus col.loquem el pollastre i tot lo de la marinada en una font o cassola més una barreja de vi i mel i ho deixem coure durant uns tres quarts d´hora, potser una mica menys, és qüestió de fer-li una ullada a partir de la mitja hora ja que estem parlant de cuinar només les cuixes. El resultat és francament bo i val la pena acompanyar-ho d´un bon arròs integral basmati, per exemple.
  4. Acompanyat o no amb arròs, ho serviu
  5. Amb aquesta recepta us recomano un vi brisat del Priorat excepcional, el Pesseroles Brisat, un blanc fermentat amb les seves pells (com es fa sempre amb els negres).
  6. I us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un mini video de la recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *