Pollastre amb miso

Aquesta recepta de pollastre amb miso té, com us podeu imaginar, molts altres ingredients, però segurament el que li dona el toc definitiu és aquesta pasta de mongeta fermentada que adoren els japonesos. Tot i que, també s´ha de dir que és el fet de barrejar el miso amb la salsa de soja, el gingebre i la llima  el que fa d´aquest pollastre oriental quelcom tan especial. De la mà de Yotam Ottolenghi i el seu llibre “Simple”, que us recomano moltíssim, us ofereixo una recepta guanyadora sí o sí que a més a més la podeu fer tan a la cassola com al forn. De fet jo l´he feta dues o tres vegades ja i queda molt bé de les dues maneres.

Ingredients:

  • 4 cuixes de pollastre
  • un manat de ceba tendra
  • un tros de gingebre fresc
  • dues cullerades soperes de miso blanc
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 2 cullerades de mirin
  • 2 cullerades d´oli d´oliva
  • 2 cullerades de xarop d´àgave (opcional)
  • 3 dents d´alls
  • una llima
  • 40 gr de tiges de cilantre
  • 2 xilis vermells (opcional)
  • sal
  • pebre negre

 

Com fer la recepta de pollastre amb miso:

  1. Començarem marcant el pollastre, salpebrat, per les dues bandes amb molt poc oli, ja que començant a fer-ho per la part de la pell ja tindrem prou greix x daurar-lo, tot i que no està de més una mica d´oli per a fer millor el següent pas.
  2. Ara teniu dues opcions. La primera és saltejar la ceba a la cassola on heu marcat el pollastre, i que seria la de fer la recepta a la cassola. La segona, que és a on correponen les fotos, seria posar en una safata de pyrex la ceba tallada a juliana juntament amb les tiges de cilantre, els alls  i el gingebre tallat a juliana.
  3. Juntem en un bol els ingredients de la salsa, que podrieu utilitzar com una marinada si volguessiu, fent que reposés amb la carn una estona: el mirin, el xarop d´àgave (opcional, per mi no cal), la salsa de soja, el miso, el gingebre ratllat o tallat fi a juliana, els alls xafats, la ratlladura i el suc d´una llima. Això ho feu igual a les dues maneres de fer la recepta.
  4. Recuperem les cuixes i les posem a la cassola juntament amb la ceba saltejada i tota la marinada. Tapem i deixem coure uns 45 minuts. Si opteu per l´opció del forn doncs poseu les cuixes a sobre de la ceba, la marinada per sobre i ho enforneu 40 minuts, donant la volta a les cuixes cap a la meitat de cocció. Al principi vaig reservar una mica de la ratlladura de llima i la vaig posar per sobre de les cuixesJo, com us he comentat, he fet les dues coses i no sabria dir quina em va agradar més, potser la de la cassola perquè és la que tinc més present, però recordo també que la primera vegada vaig quedar molt content amb el resultat…de fet, com he comentat, les fotos són d´aquesta primera vegada.
  5. I ja està, emplateu una cuixa per persona, ben salsejada i amb una mica de ceba.
  6. Maridatge: Amb aquest pollastre hi aniria bé un raïm amb personalitat i sabor potent com el macabeu, i si pot ser amb una mica de criança. Viatgem a l´Aragó, a les Bodegas Frontonio per beure un magnífic Microcósmico Macabeo 2019, un vi que us recomanem molt i molt, mineral, amb un pas per boca deliciós, de fruita madura però fresquíssim, una delicia, de veritat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *