Recepta senzilla, típic pollastre a la cassola amb un bon sofregit que té un as a la màniga guardat en forma d´olives. Ja ho anuncia el titular, es clar, però és que realment li dona un toc especial, sobretot si aneu més enllà de les clàssiques olives negres sense pinyol que t´indica la recepta i et llences a la piscina amb unes de kalamata, o les trencades de l´àvia, unes picants…n´hi ha per triar i remenar, és qüestió d´anar experimentant!
Ingredients:
1 pollastre tallat a octaus
6 tomàquets de pera, 2 dents d´all, 1 ceba
herbes aromàtiques fresques: farigola, sàlvia, orenga…
50/100 gr d´olives variades
Cap secret, l´habitual en aquests casos: daurar els trossos de pollastre, sofregir els alls i la ceba, incorporar el tomàquet, deixar que el sofregit es vagi fent lentament, tronar a posar-hi el pollastre (salpebrat) i les herbes, tapar i apa, a coure, foc lent, mitja hora mínim. Posar-hi les olives i seguir uns deu minuts més amb la cocció, retirant abans si voleu els trossos de pit i deixant-hi les cuixes durant uns minuts.