Pollastre amb salsa

Pollastre amb salsa

Aquesta  recepta de pollastre amb salsa d´ou,  per dir-li d´alguna manera, ja que té molts ingredients, adquireix el seu to definitiu quan al final de tot afegeixes al guisat precisament un rovell d´ou diluit amb brou de la pròpia cocció. La futura salsa agafa una textura molt diferent del que tu esperaves però que justifica el fet d´utilitzar-lo. El nom d´aquesta pollastre és “btazoki”, diria que la vaig treure d´alguns dels llibres de “El Comidista”. I bé, repassant els ingredients acabo de veure que a la recepta diu que el rovell d´ou sigui ja cuit, així que el meu resultat final no té molt a veure amb el de la recepta original. Un altre detall és que respecte a la recepta original jo he afegit la carn de les nyores just després del tomàquet i ha fet la xup xup tota l´estona amb la resta d´ingredients, i no poc abans del final com (crec) indica la recepta original.

 

Ingredients:

  • Un pollastre tallat a trossos petits
  • Un parell de tomàquets madurs
  • una ceba gran
  • 2 llesques de pa
  • 100 ml de vi ranci
  • 300 ml de brou de pollastre
  • 3 nyores
  • 1 rovell
  • 1 gra d´all
  • 2 bitxos
  • 1 branca de julivert
  • oli, sal, pebre

 

Com fer la recepta del pollastre amb salsa:

  1. En una cassola de ferro colat enrossirem els trossos de pollastre i els reservarem.
  2. Al mateix oli fem primer un sofregit de ceba i all per afegir-hi poc després les llesques de pa (molla), el bitxo i finalment  el tomàquet tallat a daus, sense pell ni llavors.
  3. Deixem concentrar una mica, afegim la carn de les nyores i ho mullem primer amb el vi ranci (deixant que s´evapori l´alcohol un parell de minuts) i tot seguit amb el brou de pollastre.
  4. Recuperem els trossos de pollastre i els posem a la cassola, remenem bé i deixem coure a foc lent durant tres quarts d´hora amb una branca de julivert.

5. Quan quedin poc menys de cinc minuts hi tireu el rovell d´ou (cru o cuit…com vulgueu!) i pocs minuts després enretireu els trossos de pollastre de la cassola i coleu tota la salsa, passant-la pel colador xinès.

6. Torneu a posar els trossos de pollastre a la cassola, tireu la salsa colada per sobre i deixeu coure un parell de minuts. Boníssim!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *