Aquesta recepta de pollastre amb salsa d´ou, per dir-li d´alguna manera, ja que té molts ingredients, adquireix el seu to definitiu quan al final de tot afegeixes al guisat precisament un rovell d´ou cuit amb brou de la pròpia cocció . El nom d´aquest pollastre és “batzoki”, la vaig treure d´alguns dels llibres de “El Comidista”, tot i que ells utilitzen només nyores.
Ingredients:
- 3/4 cuixes de pollastre
- un parell de tomàquets madurs
- una ceba gran
- 100 ml de vi ranci
- 300 ml de brou de pollastre
- 2 pebrots xoriceros i una nyora
- 1 rovell
- 1 gra d´all
- sal
- pebre
Com fer la recepta del pollastre amb salsa:
- Portem a ebullició la nyora i els pebrots xoriceros per treure millor i sobretot més ràpidament la seva polpa. Just quan bulli ho retireu del foc i ho deixeu infusionar uns minuts.
- En una cassola de ferro colat enrossirem els trossos de pollastre i els reservarem.
- Al mateix oli fem primer un sofregit de ceba i all per afegir-hi poc després el tomàquet tallat a daus, sense pell ni llavors.
- Deixem concentrar una mica, afegim la carn de la nyora i els pebrots i ho remenem bé.
- Recuperem els trossos de pollastre i els posem a la cassola, mullem primer amb el vi ranci i quan s´hagi evaporat tot el seu alcohol (uns minuts) ho fem amb el brou., tot deixant-ho coure a foc lent durant tres quarts d´hora..
- Colem la salsa, mirem de deixatar-hi un rovell d´ou, tornem a posar-hi les cuixes i fem que faci la xup xup uns minuts més.
- I ho servim.
- Amb aquest plat us recomano un vi blanc amb barrica, un vi de la Rioja amb molta entitat i caràcter, amb cos més que suficient per aguantar aquest plat i sortir-ne victoriós. Elaborat pe run dels celler més històrics d´Haro, els mateixos que fan l´excepcional Viña Tondonia.
- Adjunto un link al nostre canal de youtube per si teniu ganes de veure el vídeo de la recepta: