Aquesta recepta de pollastre farcit és força especial, molt senzilla i fàcil de fer, i us pot servir de base per al pollastre farcit de Nadal, si és que a casa en mengeu el dia 25 de desembre. Canvies el farcit de pomes, pernil, ceba i pinyons per salsitxes, prunes, orellanes…
Ingredients :
- 1 pollastre
- 1/2 kilo de pomes
- 150 gr. de pernil salat
- 2 vasos de vi ranci o moscatell
- 1/3 de vas (de vi) d´anis…o anís estrellat molt picat al morter
- llard
- 1 ceba gran
- 40 gr. de pinyons
- sal
- pebre
Com fer aquesta recepta de pollastre farcit:
- Comencem per fer el farcit. Pelem i tallem les pomes a daus petits i les posem a coure amb oli en una paella.
- Afegim els pinyons, l´anís estrellat en pols i mullem amb un vas de moscatell o vi ranci. Reduim per evaporar l´alcohol i concentrar els sabors.
- Incorporem el pernil salat tallat a quadrats més o menys, saltegem breument.
- Omplim el pollastre amb el farcit i el tanquem bé cosint-lo o bé amb l´ajuda d´uns quants escuradents mitjans (vaja, no els petits).
- Untem el pollastre amb el llard i el posem en una safata per anar al forn, envoltant-lo de la ceba tallada a trossos mitjans i llestos, una hora a 180 graus dins del forn. A mitja cocció, si cal, hi afegiu un altre vas de vi ranci o de moscatell, però en principi no caldrà.
- Una vegada fet el tallem a quarts o a octaus i el servim acompanyat del farcit i de la salsa que ha anat sorgint a partir de rostir el pollastre.
- Amb aquesta recepta us recomano un bon vi blanc amb barrica com aquest magnífic Phinca Hapa d´un petit celler a La Rioja, Struggling Wines, fet amb viura, el macabeu de la zona.
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: