Pollastre guisat amb pebrots i xocolata

De nou, una recepta tunejada, o capada, ja que en un moment donat l´autor diu que podries acabar la recepta…i és el que vaig fer. Després hi posa una mena de crosta de blat de moro que, la veritat, no em cridava gens l´atenció. Això sí, el guisat de pollastre és brutal.

Ingredients:

4 cuixes de pollastre desossades, 2 cebes vermelles o de Figueres

2 dents d´all, 2 cullerades de harissa (opcional si no voleu que piqui)

2 culleradetes de pebre vermell fumat, 200 ml de concentrat de tomàquet

4 tomàquets de pera, un pebrot vermell escalivat, 15 gr de xocolata negra o de cacau en pols

cilantre fresc picat, sal i pebre

Marqueu el pollastre per la part de la pell amb l´objectiu d´utilitzar el seu greix per coure la ceba. Si veieu que fa falta oli, n´afegiu. Feu doncs la ceba després d´haver reservat el pollastre, hi afegiu els alls, laminats, i la harissa (si voleu). Sal, pebre i el pebre vermell. Tornem el pollastre a la cassola, afegim els tomàquets (a daus, sense pell ni llavors) i el concentrat, remenem una mica, mullem amb aigua i tapem, per deixar que vagi fent uns 20 minuts. Passat aquest temps hi afegim el pebrot escalivat i la xocolata i ho deixem coure una estona més, destapat, fins que el pollastre sigui ben cuit i la salsa tingui una bona consistència. Ho podeu servir tal qual, amb el cilantre per sobre, o acompanyat d´arròs basmati integral, per exemple.

Leave a Reply