Fantàstica recepta d´un pollastre guisat marroquí, protagonitzat sobretot per la ceba confitada amb ametlles (això és el que vol dir “kedra”, ceba amb ametlles, el nom original d´aquesta recepta), fàcil de fer i força ràpida, malgrat que hagi d´estar adobant-se una horeta.
Ingredients:
- 1 pollastre tallat a quarts (o quatre cuixes)
- 2 cebes
- 150 gr d´ametlles torrades
- julivert
- uns brins de safrà
- una culleradeta de curcuma
- sal, pebre
- brou de pollastre
Com fer la recepta del pollastre guisat marroquí:
- Posarem primer el pollastre, ja amb els quarts tallats, a marinar amb l´adob: julivert picat, safrà, cúrcuma i oli d´oliva durant una hora.
- Un cop passada l´hora daureu els talls de pollastre i els reserveu.
- A la mateixa cassola hi feu, lentament, un sofregit de ceba.
- Quan estigui poxadeta hi torneu a posar els talls de pollastre i ho mulleu amb el brou.
- A meitat de cocció (15 minuts) hi poseu les ametlles, pelades, i seguiu els quinze minuts més que li falten sense tapar-ho (els primers 15, tapat).
- Per acompanyar aquest plat us recomano un vi rosat fermentat amb barrica de Navarra, l´excel.lent Chivite Colección 125 del 2017. També podrieu triar un blanc, amb barrica igualment, però per les característiques concretes d´aquest guisat vaig pensar que aquest Chivite hi anava super bé.
- Us deixem també el link al nostre canal de youtube per si voleu veure la recepta en vídeo:
- Si us ha quedat la salsa massa líquida podeu reservar el pollastre, la ceba i les ametlles i reduiu el brou a textura de salsa. Tindreu un plat exquisit!