Poma al forn amb crema de taronja

Poma al forn amb crema de taronja

Bona variació per a un postre clàssic de casa. La podeu fer de vàries maneres, jo al final no hi vaig posar ous, a la recepta sí que n´hi ha…podeu pelar les pomes, jo sempre les havia fet sense pelar, etc, etc, etc.

Ingredients:

4 pomes golden

1 litre d´aigua

75 gr de sucre (per a coure les pomes…us ho podeu estalviar si voleu)

4 taronges de suc

100 gr de sucre (per a la crema de taronja)

100 gr de mantega

2 ous

250 gr de l´almívar de la cocció de les pomes

maizena

 

Primer et diuen de preparar un almívar amb l´aigua i el sucre per coure les pomes. Jo, la veritat, mai ho havia fet, però bé, endavant. Es un almívar light, ja que la proporció de sucre seria molt més alta. Potser podeu deixar que s´evapori força l´aigua, el tema és tenir-ne al menys un quart de litre al final per fer la crema de taronja. Reserveu les pomes quan estiguin i procediu a fer la crema, barrejant tots els ingredients en fred (la maizena, si es express, ho podeu fer en calent) i portant´ho a ebullició amb molt cura, a fi que l´ou no qualli. Moment de retirar-ho.

Llavors, a la recepta tant la crema com les pomes són fredes…o “naturals”. Jo ho vaig servir calent, les dues coses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *