Aquests porros amb mató s´han de pendre freds, bé, a temperatura ambient, amb una bona vinagreta, un xic picant, i el contrast fantàstic amb els nabius picats. Una mena d´amanida molt apanyada.
Ingredients:
- Quatre porros mitjans
- 100 gr de mató de cabra
- una cullerada de nabius deshidratats
- una culleradeta de flocs de xili
- una culleradeta de pebre de jamaica
- una anxova
- una fulla de llorer
- un xic de vinagre de mòdena
- sal
- oli d´oliva extra verge
Com fer la recepta dels porros amb mató:
- Netegem els porros, en treiem la part més verda i els posem a bullir amb un raig de vi blanc, una dent d´all, una fulla de llorer i sal. Aproximadament entre cinc i deu minuts, depenent de com us agradi el punt de cocció.
- Un cop cuits els deixem refredar i preparem la vinagreta: unes quatre cullerades d´oli d´oliva, una culleradeta de vinagre de mòden, una anoxava ben picada, pebre de jamaica, flocs de xili al gust i una miqueta de sal.
- Piquem llavors els nabius. No cal remullar-los pas…
- Muntem el plat amb els nabius i el mató de cabra escampats per sobre dels porros i la vinagreta a discreció.
- Us deixem l´enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: