Puré d´albergínies especiat/babaganoush indú (baigan bharta)

Puré d´albergínies especiat/babaganoush indú (baigan bharta)

No tenia previst publicar aquesta recepta, però en tastar-la he canviat d´opinió: és deliciosa! Pot servir per acompanyar qualsevol plat vegetarià proteínic, un de peix o un de carn, o fins i tot utilitzar-lo com el babaganoush, vaja, com un aperitiu, un “dip”.

Ingredients:

4 alberginies mitjanes, 5 dents d´all, un tros de ginger fresc

1 xili verd, llavors de comí, mitja ceba, 1 tomàquet

un polsim de: curcuma, pebre vermell fumat, garam masala, mango sec

oli i sal

Podeu fer les albergínies al forn, escalivades (com vaig fer jo), o les podeu fer a la paella amb la resta d´ingredients. Vaja, que poseu oli a escalfar, afegiu les llavors en primer lloc i a continuació la ceba, l´all, el ginger i el xili. Quan comenci a estar potxadet incorporem les espècies, barregem i si hem optat per coure les alberginies doncs serà el moment de posar-les a la cassola. Deu minuts més tard el tomàquet, deu minuts més i llestos. Jo em vaig estalviar la part de les albergínies i vaig fer-les al forn. En tenir-les llestes les vaig picar una mica, les vaig barrejar amb la ceba i el tomàquet especiats i ho vaig triturar tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *