Una quiche d´api? Mai n´havia fet i ni tan sols hi havia pensat, però és una gran idea! Si a més a més la feu amb tomàquets i el formatge que trieu és un camembert ja us dic jo que teniu l´èxit assegurat!

 

Ingredients:

  • 1 massa de pasta de full pre-cuinada,
  • 1 api sencer,
  • 750 gr de tomàquet
  • 100 gr de camembert,
  • oli d´oliva o una cullerada de mantega
  • 4 ous,
  • 2 cullerades de pinyons
  • 200 ml de crema de llet,
  • 2 cullerades de pa ratllat
  • sal i pebre,
  • una culleradeta d´algun licor anisat (opcional)

Com fer una quiche d´api (a la provençal):

Ara mateix no sé d´on vaig treure l´inspiració per fer aquesta recepta, però recordo perfectament que deia “a la provençal”, que sol voler dir que hi ha tomàquets. Jo diria que també ceba, però aquesta vegada no en vaig posar. Els processos a seguir són els següents:

  1. Escalfem el forn a 200 graus.
  2. Rentem i tallem a rodanxes l´api per saltejar-lo, pocs minuts, que quedi cruixent.
  3. Escaldem el tomàquet per treure-li sense problemes la pell, el tallat a daus i l´afegim a la paella on tenim resevat l´api per saltejar-lo breument.
  4. Salpebrem, mullem amb el licor anisat si decidim posar-ne i ho reservem.
  5. S´han de batre els ous amb la crema de llet i  barrejar-hi les verdures abans del següent pas.
  6. Posem la massa de pasta de full en un motlle, les làmines de camembert al fons,  i per sobre l´api i el tomàquet  amb la crema de llet i els ous.
  7. Enfornem uns 30 o 35 minuts minuts a 200 graus,
  8. Ho servim amb amanida verda, de brots…crec que encara que sigui vegetal la quiche necessita d´una amanida verda ben fresca com a acompanyament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *