Aquesta fantàstica quiche de brocoli, que pel que he averiguat recentment també li podem dir “bròquil”, es diferencia d´altres que he publicat en que he utilitzat formatge fontina, italià, brutal, i a més a més també hi vaig posar un xic de porro, apart de marinar les flors de brocoli i coure-les al forn abans de posar pròpiament la quiche a fer.
Ingredients:
- 300 gr de flors de bròquil (bròcoli),
- 150 gr de formatge fontina,
- 1 massa de pasta brisa pre-cuita,
- 250 ml de crema de llet,
- 1 porro
- 1 branca d´api
- quatre ous
- sal
- pebre de jamaica
- oli d´oliva
Com fer la quiche de brocoli:
- Rentem i tallem les flors del brocoli per la meitat i les deixem marinant en un bol amb oli, sal i pebre de Jamaica durant uns deu minuts mentre posem a escalfar el forn a 180 graus.
- Enfornem el brocoli quinze minuts.
- Fem la pre-cocció de la massa de pasta brisa tal i com ens indica el fabricant aprofitant que tenim el forn funcionant. 15 minuts.
- Comencem a sofregir les verdures que acompanyaran al brocoli en aquesta quiche, el porro i l´api, començant pel primer entre deu i quinze minuts.
- Seguim amb l´api, ho salpebrem i el saltegem cinc minuts.
- En un bol barregem els ous amb la crema de llet i, tot seguit, amb les verdures i el formatge fontina tallat a daus.
- Omplim la massa de quiche pre-cuinada amb aquesta barreja i ho enfornem mitja hora a 185 graus.
- I ho emplatem.
Us passem el link del nostre canal de Youtube per si voleu veure la recepta en vídeo: