Aquesta boooníssima recepta de rap al forn la vaig treure d´un dels meus llibres de cuina de capçalera, “Cocina Mediterranea”, que per cert es veu que està esgotat i de segona mà es cotitza molt! En fi, ells en diuen rap a la provençal ja que es cou amb una crosta de pa ratllat i herbes de provença…que costa una mica per cert d´aconseguir que sigui uniforme. Jo no la faig enfarinar abans d´untar-la amb ou, el pas previ a arrabossar-la amb el pa i les herbes, i potser m´haguès quedat millor!
Ingredients:
- 1 cua de rap
- tres cullerades soperes de pa ratllat
- dues cullerades soperes d´herbes de provença
- 2 dents d´all
- 4 patates mitjanes
- una ceba
- 1 ou
- sal,
- pebre
- oli d´oliva
Com fer la recepta de rap al forn:
-
- Començarem fent les patates que acompanyaran al rap. Patata i ceba, de fet, com quasibé sempre fem a casa. Sofregim primer la ceba tallada a juliana uns deu minuts.
- Tot seguit hi afegim les patates, tallades ben fines, si teniu mandolina no dubteu a utilitzar-la, us anirà molt bé per aconseguir una cocció uniforme. Tot plegat pot trigar fins a mitja hora.
- Mentrestant anem preparant la cua de rap. Fem unes petites incissions per posar-hi trossets d´all, i la suquem amb l´ou batut amb oli d´oliva, i la passem per una barreja de pa ratllat amb herbes de Provença
- Quan la tinguem ben arrabossada la daurem bé per tots cantons, a consciència, que quedi una bona crosta.
- Enfornem a 180 graus durants uns vint minuts amb les patates a sota. Pot ser que necessiteu una mica més de cocció, depenent de com sigui de grossa la cua. La nostra pesava 1450 gr i finalment va estar-s´hi 23 minuts.
- Per acompanyar aquest petit gran clàssic de la cuina mediterrania vam escollir un vi molt especial d´una varietat poc present al nostre celler particular: la verdejo. El vi porta per nom “La Silleria”, i és un dels tres vins de gamma alta del celler Barco del Corneta, a la provincia de Valladolid. Vinyes velles, vi potent, especial, amb una criança sobre lies de dotze mesos més quatre més en dipòsits d´acer. I el que li volgueu donar en ampolla, que estic segur que té vida més enllà dels dos anys que teni al moment d´obrir-lo.
- Començarem fent les patates que acompanyaran al rap. Patata i ceba, de fet, com quasibé sempre fem a casa. Sofregim primer la ceba tallada a juliana uns deu minuts.
Us deixo l´enllaç al nostre canal de Youtube per veure una versió express de la recepta en vídeo:
Enllaç del vídeo