Rap amb patates i pebrots

Rap amb patates i pebrots

Aquesta recepta de rap amb patates i pebrots està inspirada en el “rap a la catalana” del mestre Lladonosa que surt al Gran Llibre de la Cuina Catalana. Bé, són germanes quasi bessones!

Ingredients:

  • entre 8 i 12 talls de rap
  • 2 patates mitjanes
  • 1 pebrot escalivat
  • mig manat de julivert
  • un grapat d´avellanes
  • una dent d´all
  • brou de peix
  • sal i pebre

Com fer la recepta del rap amb patates i pebrots:

  1. Començarem posant el pebrot, o els pebrots, depenent dse la seva mida, a escalivar. 40 minuts a 180 graus. També ho podeue fer amb el gratinador, però heu d´estar sempre atents que no es cremi.
  2. Pelem i tallem les patates a rodanxes, gruixudes, però no molt. Les salpebrem i amb una mica d´oli les enrossim a la cassola on farem el suquet.
  3. Mullem amb el brou de peix, abundant, i deixem que vagi reduint a la vegada que es couen les patates. N´heu de reservar una bona part per coure el rap, ja que pràcticament les patates se´l beuran tot.
  4. Mentrestant podem anar preparant una picada amb all, julivert i avellanes.
  5. I quan les patates siguin cuites hi posem el rap, salpebrat i cru, juntament amb més brou…i la picada. Entre cinc i màxim deu minuts.
  6. Cap al final de la cocció del rap hi posem el pebrot escalivat tallat a tires.
  7. I ja només ens quedarà servir-ho.
  8. Amb aquest plat us recomano un bon vi blanc del Pla de Bages, un picapoll del celler Collbaix-El Molí ben fresc i amb molt bona relació qualitat-preu.
  9. I us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *