Aquesta recepta de rap amb patates i pebrots està inspirada en el “rap a la catalana” del mestre Lladonosa que surt al Gran Llibre de la Cuina Catalana. Bé, són germanes quasi bessones!
Ingredients:
- entre 8 i 12 talls de rap
- 2 patates mitjanes
- 1 pebrot escalivat
- mig manat de julivert
- un grapat d´avellanes
- una dent d´all
- brou de peix
- sal i pebre
Com fer la recepta del rap amb patates i pebrots:
- Començarem posant el pebrot, o els pebrots, depenent dse la seva mida, a escalivar. 40 minuts a 180 graus. També ho podeue fer amb el gratinador, però heu d´estar sempre atents que no es cremi.
- Pelem i tallem les patates a rodanxes, gruixudes, però no molt. Les salpebrem i amb una mica d´oli les enrossim a la cassola on farem el suquet.
- Mullem amb el brou de peix, abundant, i deixem que vagi reduint a la vegada que es couen les patates. N´heu de reservar una bona part per coure el rap, ja que pràcticament les patates se´l beuran tot.
- Mentrestant podem anar preparant una picada amb all, julivert i avellanes.
- I quan les patates siguin cuites hi posem el rap, salpebrat i cru, juntament amb més brou…i la picada. Entre cinc i màxim deu minuts.
- Cap al final de la cocció del rap hi posem el pebrot escalivat tallat a tires.
- I ja només ens quedarà servir-ho.
- Amb aquest plat us recomano un bon vi blanc del Pla de Bages, un picapoll del celler Collbaix-El Molí ben fresc i amb molt bona relació qualitat-preu.
- I us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: