El rap salsejat no és altra cosa que un bon rap amb una bona salsa que, si no recordo malament, al llibre 1080 Recetas de Cocina en diuen “rap a l´americana”. Igonoro si els americans se´l mengen d´aquesta manera, però us asseguro que si ho fan no tenen pas mal gust!
Ingredients :
- 12 talls de rap
- sal
- pebre
- 1 ceba
- 2 grans d´all
- brou de peix
- 1/2 vas de conyac
- 3 tomàquets madurs
- farina
- julivert o ciboulet
Com fer la recepta del rap salsejat:
- Salpebreu, enfarineu i fregiu el rap, poqueta estona però, deixant-lo un punt cruet.
- Piqueu la ceba i la sofregim a la mateixa paella amb un parell de grans d´all. Quan quasibé estigui cuita ho mullem amb el conyac a fi d´arrancar tots els sucs que s´han quedat enganxats a la paella després d´haver fregit el rap.
- Incorporem el tomàquet, tallat a daus, sense pell ni llavors, hi ho sofregim una estoneta. Afegim una mica de brou de peix per tenir més salsa.
- Colem la salsa al cap d´uns deu o quinze minuts.
- Recuperem el rap i l´acabem de coure a la paella amb la salsa colada. Emplatem amb una mica de julibert o ciboulet picat per sobre.
- Amb aquest plat nosaltres vam obrir una ampolla d´un fantàstic monovarietal de malvasia de La Rioja. Es tracta del celler McRobert&Canals que es presenta sota la marca de Laventura Wines. Super especial, molt mineral, fresc i versàtil. Super recomanat.
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:
Enllaç del vídeo