Una de les sensacions del curset de pasta sense cap mena de dubtes. O la sensació del curset, directament. El darrer dia, el de fer pasta de colors, la Michela ens va sorprendre amb un espectacular ravioli de cacau farcit de xocolata desfeta, nutela, amareto, ametlla picada…i un xic de rom. Fer el farcit és molt senzill, fer la pasta també, tan sols s´ha d´afegir cacau en pols als ous i la farina. El tema de la salsa va ser cosa meva, li faltava clarament alguna cosa i sempre vaig pensar en maduixa…
Ingredients (surten uns 26 raviolis…els podeu congelar):
450 grams de farina
5 ous grans
50 grams de cacau (jo amb la meitat vaig fer…)
150 grams de xocolata desfeta (pot ser cobertura o una peça de xocolata negra normal)
3 cullerades de nutella
1 cullerada de rom
30 grams de mantega
100 grams d´amaretti (biscuit italià) matxacat
50 grams d´ametlla triturada
1 pot de melmelada de maduixa (mig x cada cinc persones aprox)
1/2 pots de crema de llet (depenent dels comensals…un de 200 ml per cada 5 aprox)
Per fer els raviolis ja he dit que és el procediment habitual. Amassar els ous amb la farina més el cacau fins a formar una massa més o menys elàstica. Us costarà més del compte, podeu mullar-vos lleugerament les mans i us anirà millor. La deixem reposar mitja hora a la nevera i mentrestant fem el farcit, senzillament barrejant tots els ingredients. Si us queda massa espessa afegiu-hi més mantega (desfeta) i si voleu una mica de crema de llet, si pel contrari us queda massa clara afegiu-hi amaretti o bé ametlla. Passada la mitja hora de rigor comencem el procés de fabricar els raviolis. Agafem una mica de massa i l´anem passant per la màquina a màxima obertura, doblegant-la cada vegada, fins que veieu que ja queda força fina. Llavors l´aneu passant una sola vegada per la màquina mentre aneu aprimant l´obertura a fi de fer més i més fina la pasta. Val la pena apurar perquè desprès la pasta no et quedi massa gruixuda però també s´ha de dir que llavors es corre el risc que es trenqui. Quan tenim la tira posem una bola de farcit, tanquem els raviolis i els tallem.
Una vegada finalitzat tot el procés els podem guardar a la nevera fins a l´hora de menjar-se´ls o bé congelar-los. Jo per exemple el que vaig fer va ser reciclar tota la pasta que anava sobrant de fer els raviolis, tornar- la a passar per la màquina i congelar les tires (em vaig quedar sense farcit, així que…), de manera que la propera vegada m´estalviaré una bona part de la feina. Per a la salsa poseu a escalfar crema de llet i la barregeu amb melmelada de maduixa, queda espectacular…però es pot millorar, com a la segona vegada que els vaig fer (no hi ha foto de la segona vegada…), amb una mica de xocolata desfeta per sobre, una miqueta, que ho acaba de rematar genialment.
Reblogged this on Celler-Adocse.