Per la primera recepta de carn blanca he triat fer una recepta de conill guisat acompanyat amb ceba i vi blanc. Recepta adaptada del llibre “1080 receptes de cuina”. Hi han moltes receptes conill guisat, algunes complicades i d’altres molt “raretes”. I com que la recepta que proposo és realment senzilla i ràpid el post serà curt. La foto, però, és del any 2016, quan he tornat a fer la recepta amb més bons resultats… Marcant els trossos de conill, enfarinats, prèviament a la cassola on després sofregiré la ceba i on farà el “xup xup”. Ho dic perquè a la recepta al llibre s’explica d’una altra manera, i aquesta petita variació crec que la millora. Paraula de Picanyol
Ingredients:
- 1 conill
- 2 cebas
- 8 cullerades soperes d’oli d’oliva
- 1 vas de vi blanc sec
- 1/2 vas d’aigua
- 1 cullereta d’herbes aromàtiques
- 1 cullerada de farina
- sal i pebre
Recepta de Conill – ràpida i fàcil
- Piqueu la ceba i poseu-la a sofregir en una cassola o (si en teniu) en una cocotte.
- Tallem a trossos el conill i els salpebrem mentre la ceba és a la cassola.
- Passats uns 5 minuts hi afegiu els trossos de conill a la cassola amb la ceba.
- Quan els trossos de conill estiguin durats, s’hi afegeix una cullerada de farina, el vi blanc, l’aigua i les herbes.
- Barregem ben barrejat.
- Tapeu la cassola i deixeu que es vagi fent a foc lent, a l’estil “xup xup“, durant uns 45 min aprox.
- Retirem del foc.
Es pot acompanyar de puré de patates o d’arròs blanc, per exemple. Jo ho vaig fer amb arròs. I super bo. Una cosa: si ho feu d’un dia per l’altre encara queda millor, com quasi tots els guisats. Jo ho vaig deixar a dins de la mateixa “cocotte”, ben tapat, i l´endemà ho vaig escalfar al mateix recipient. I triomfada!
Podeu trobar mes receptes de conill i de carn: