Més que un primer plat, que també, dira que aquesta recepa és un acompanyament en total regla, o el complement d´un cuscús, per exemple.
Ingredients (4 px):
900 gr de remolatxa
4 cullerades d´anet
1 ceba vermella
160 gr de iogurt grec
Per a la salsa:
2 pebrots grocs, oli d´oliva, 400 gr de tomàquet de pera, llavors de cilantre, 2 dents d´all, 3 cullerades de pell de llimona (en conserva, si en trobeu), de cullerades de julivert i cilantre picats, sal i pebre
La remolatxa, en comptes de bullir-la, feu-la al forn, embolicada amb paper de plata. Trigarà una bona estona, tres quarts ben bons, però val la pena.
Per preparar la salsa escalibarem els pebrots i, una vegada cuits, els hi treurem la pell. Saltejarem les llavors de cilantre amb oli d´oliva i hi afegirem els tomàquets, els alls, sucre, sal i pebre, tot sofregint-ho durant quinze minuts. Passat aquest temps hi posem la pell de la llimona ben picada i ho deixem uns deu minuts més. Retirem del foc tot posant-hi les herbes picades i el pebrot groc.
Posem la remolatxa tallada i per sobre la salsa, l´anet, la ceba i el iogur…i està de vici, boooníssim!